2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 23 november 2012

ATT KOMMA HEM

När en varit borta och kommer hem finns några saker som är konstanta men än fler som utvecklats över tid. Ju yngre, desto större utveckling vad det verkar. I åldersordning, stigande ordning:
 
Fröken Sally: Väger plötsligt som en vuxen katt. Beter sig dock som en barnrumpa alltjämt. Vandrar ofta på taket i outgrundliga mönster. Märkliga djur de där katterna.
 
Lilla Sektionen: Vår egna formel 1-intresserade lille Rain Man. Han har vidgat sin repertoar och kan numera rabbla följande förare (i popularitetsordning):

Sebastian Vettel
Jenson Button
Mark Webber
Lewis Hamilton
Alonso
 
Och ibland drar han till med Kobayashi om han är på sitt allra bästa humör. På sitt allra sämsta humör är han när Sebastian Vettel inte är i ledning. Då gråter han nämligen. Det gläder mig att han visar sådan passion. Nästan så mycket att jag kan förlåta att han gillar formel 1 mer än både fotboll och hockey. Nästan.
 
I övrigt har han börjat göra låtar med samtliga ovanstående karaktärer i texterna. En liten bisyssla så där. Uppföljning följer. Som man säger.
 
Systersektionen: Hon är också väldigt mycket inne på att göra egen musik. Komponeras medelst liten keyboard och mängder med anteckningsblock. Det vet ju varje aspirerande låtskrivare att det går åt många ord innan den perfekta ordpassagen infinner sig. Sen ska den bara passas ihop med en följsam melodi. Hon verkar ha fattat grejen. Plus att hon gillar hockey mer än formel 1. Det är inte så att jag favoriserar något barn framför det andra, det kan man ju inte göra. Men hockey är roligare än formel 1. Det är allt jag säger.
 
Fru Nygårds: Gillar fortfarande hockey, blir bara goare för varje dag men verkar inte riktigt taggad på den här musikskapargrejen. Inga projekt igång alls vad det verkar. Inte för att jag är nåt bättre själv. Det var sju år och lika många bedrövelser som klaviaturen fick sig en omgång. Kanske dags att ändra på det och köra igång ett familjeband. Uppföljning följer. Som sagt.
 
I övrigt suger det förstås leopardsvans att åka på en rövarsession på toa med två dagars sjukfrånvaro som följd precis efter återkomst från en annan världsdel. Tigerbalsamet på den svansen är givetvis att det inte kom på flyget eller mitt i jeepen på en av safariräderna i gryningen. Det hade sannerligen sugit krokodilsvans.
 

Inga kommentarer: