2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 20 augusti 2014

OM ATT ÅKA BUSS

Först av allt är det på sin plats att fastställa att jag åker buss väldigt sällan. Men det betyder inte att jag inte blir förgrymmad över någon slags bussrevolution som sker i det här länet som vi bor i.

Kanske är jag för oinsatt i ämnet och bara suger i mig av det som står i tidningar och sociala medier, men om bara hälften av det som presenteras där stämmer så kan jag tycka att det suger inte så lite ankballe. Några lågvattenmärken:

* Skolbuss i Älvdalen stannar inte på hållplatser där det står barn som ska till skolan pga där ska inte stanna någon buss längre. Är det revolution så är det! Chauffören lyder ändå order.

* Skolbarn i byar utanför Falun ska stå vid provisoriska hållplatser som är direkt livsfarligt placerade. En på riktigt fruktansvärt idiotisk åtgärd. Hjärnsmälta.

* Vår hållplats i byn är även den föremål för bortplockning. Där stannar skolbussen men inte den andra busslinjen som går den här vägen som heter 293. Den kör förbi helt enkelt. En kunde ju tänka sig att eftersom den ändå har vägarna förbi så skulle den kunna stanna, men se det går inte. Det finns inte hur mycket bromsolja som helst i en buss.

* Hållplatser i stan görs osynliga för vissa linjer. Där någon vill av för att slippa gå en halv kilometer extra tillbaka från där bussen kom ifrån kör bussen helt sonika förbi. Den har alltså vägarna förbi även här, men väljer att tolka "förbi" bokstavligt och kör således förbi utan att stanna.

* Högstadielever skulle hemåt åt vårt håll ut på landet från sin skola i stan och blev förärade en minibuss. Synd för minibussen att det var dubbelt så många elever som ville åka hem som fick plats i minibussen. Plus att det var lite synd att inte någon annan buss hade vägarna förbi så den kunde hjälpa till. Om den nu stannar på den hållplatsen vill säga.

Jag åker som sagt buss väldigt sällan, men skapligt många andra är beroende av att det funkar och då är det en smula skitdåligt att man drar upp de nya linjerna som om det vore nåt slags jävla busshållplatsonline-spel med otydliga instruktioner och 45 miljarder buggar. Revolution. Jösses.

Nästa stora grej i länet kommer att bli hållplatsbingo. Den som lyckas pricka in fem hållplatser där det faktiskt stannar en buss vinner en tidtabell.

Inga kommentarer: