2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 12 februari 2015

ATT VARA MED PÅ FRILUFTSDAG

Har man, som jag, chansen att ta lite extra lång lunch och åka upp till Lugnet för att vara med en stund på Systersektionens friluftsdag och åka skridskor, då tar man den chansen.

Som familjebonus följer även Fru Nygårds och Lilla Sektionen med till bandyplanen. Typiskt nog har frun ifråga glömt sina skridskor (OBS! Helt imaginära grillor) ännu en gång medan övriga glatt (humor) snörar på sig sina. Det är kul att åka skridskor. En av de bästa vinteraktiviteterna om man frågar mig. Pulkabra faktiskt. Men det finns en och annan baksida som inte många känner till. Ett hett tips är att om man vill öva på sin baklängesåkning och bli svettig som en gris i ett underställ så tar man med sig sin hockeyklubba och idkar taxiverksamhet på bandyplan. Belöningen uppväger dock nackdelarna och om jag får gissa är jag nu känd som Systersektionens pappa med hockeyklubban som kan åka baklänges. Bra smeknamn ändå.

En annan potentiell uppsida med att ta med hockeystickan är att någon yngling kan få för sig att en extraknäcker i en hockeyrink. Fru Nygårds får stå till svars:

- Är han hockeyspelare eller?

- Öh, nej.

- Nehej. Är han bandyspelare då?

- Nej.

Sen säger han tydligen nåt om min skridskoåkning som bara kan ses genom en väldigt ung persons ögon. Övriga mänskligheten har inga överord att säga om skridskoskären som produceras av den här kroppen så jag skänker den där lilla pojken en tacksamhetens tanke för hans vänlighet.

Annars kan man ju leva sina ouppfyllda hockeydrömmar genom sina avkommor:

Feck skid-vm. Här är nästa Foppa.
Emellan allt skejtande äter man med fördel lunch på långsideläktaren. Korv. Man äter korv. Halvgammal grillad korv (kall), grillad bratwurst (kall) plus kompletterar med att öppna ett paket med red hot chorizo och äter den ogrillad. Så enkelt. Rundas av med ett shortbread och festisliknande historia.

Hoppas ni har möjlighet att ta långlunch när era barn har friluftsdag. Annars får ni nog faktiskt byta jobb. Åtminstone en stund.

Inga kommentarer: