2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 10 februari 2015

INDIEBANDY IRL

Skulle det förhålla sig på det viset att man behöver lite uppmuntran eller bara en dos muntration kan man med fördel bege sig till Aspezteca Arena en måndag kväll för att se när 12 st 5-6-åringar spelar indiebandy.

De ska ha uppehåll i två veckor pga sportlov (VM i skidåkning betyder en extra veckas lov i Falun 2015) så därför består träningen - utöver Under hökens vingar som uppvärmning - av matchspel mellan tre lag bestående av fyra spelare vardera. Men de behöver lite guidning.

Lektion 1:
På förekommen anledning drar en av tjejerna som är ledare en hyggligt grundläggande pryl innan face-off. "Ni som står på den här sidan. Ni gör mål på ANDRA SIDAN. Och ni som står på andra sidan gör mål DÄR BORTA" (pekar på motsatt sida. Fattar ni eller?).

Lektion 2:
Det är ju alltid nån liten gök som har fullt upp med att kolla in en ribbstol och inte riktigt lyssnar på lektion 1 och öppnar matchen med att skotta in bollen i egen bur. Lilla Sektionen stirrar ut vederbörande för att utröna vad fagerlöv han håller på med.

Lektion 3:
Har man precis gjort ett självmål får man ju reparera det och göra mål på ANDRA SIDAN. Kul ändå att göken ifråga har ett ansiktsuttryck som ser EXAKT likadant ut som vid första målet. Sen gör han ett till och det är bara att konstatera att han kör det där indiebandypokerfacet oavsett vilket nät han skickar in kulan i.

Lektion 4:
Om någon av killarna i samma lag gör mål är Lilla Sektionen inte den som inte springer fram och omfamnar ifrågavarande målskytt. Skulle det nu vara så att en av tjejerna nätar upprepas själva springandet fram till målerskan men han besparar sig själva kramandet. Keep cool liksom. Nästan.

Lektion 5:
"Ni är i samma lag". 5-åringar är ju helt värdelösa på att hålla koll på vem som spelar i samma lag, alternativt är hela bunten färgblinda.

Lektion 6:
När man har spanat in ribbstolarna till leda övergår en genomsnittlig indiebandyspelande tjej/kille född i slutet av 00-talet gärna till att:
a) Fundera över färgen på klubbladet. Skulle det inte vara coolare om det var i guld eller nån annan frän kulör?
b) Springa på toa.
c) Kliva av och spara sig pga skada. Det är ju ändå sportlov snart.
d) Diskutera Lego med någon av spelarna i det gula laget som för tillfället sitter på avbytarbänken pga att de inte spelar match just nu.

Lektion 7:
Ungefär samma som lektion 1. Det finns INGEN som lyssnar när ledarna försöker förklara att man inte får använda klubban på cirka samma sätt som deras mor- och farfäder svingar en lie. De är fullt upptagna med Lektion 6a eller liknande.

Lektion 8:
Eftersom ingen lyssnar på lektion 7 fortsätter uppskattningsvis 50% av de klubbviftande skojarna med att bokstavligen slå på allt som rör sig. Vilket håll de skjuter bollen är av underordnad betydelse. Så också vad eller vem man slår på.

Det är jätteroligt att titta på småttingar som spelar indiebandy.

Inga kommentarer: