2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 4 september 2013

FOTBOLLSTRÄNING

När jobbet, hemmet, livet tar mycket tid och kraft av en människa finns det en del prylar som kan få en att hamna i avslappnat läge och total harmoni. För bästa resultat kan man vara med på fotbollsträning för fyraåringar.

För att receptet ska bli allra, allra, allra smaskigast låter man en liten sektion ta med sina målvaktshandskar och låta dem gå laget runt. Alla som är fyra år vill stå i mål. Alla. Skottövningen får en extra dimension när det blir målvaktsbyte var femte skott. Tar lite extra tid, men det lämnar å andra sidan plats för diskussioner i skottkön, vila sittandes på bollen och strategiöverläggningar vad gäller dribblingar och vänsterrökare. Att bara få vara med och betrakta dessa fotbollsspelare är en ynnest för ett fadershjärta. Att sen få vara med och spela tvåmål i vuxenlaget mot denna hop av anfallsglada knattar. Obetalbart.

De sopar banan med oss. Gladare kids än de sju stycken fotbollströjeförsedda i barnlaget är svårt att uppbringa. De springer tills kinderna är röda och hälften ligger raklånga i gräset mer eller mindre utslagna. Lilla Sektionen talar efter matchen om utklassning i storleksordningen 10-2. En beskrivning något i överkant kanske man kan säga, men det är helt ok. Hans farmor och farfar är mäkta imponerade när de får ett referat halvtimmen efter avslutad träning trots att de nog anar en viss överdrift. 

Men låt mig bara föra till protokollet att vi vuxna faktiskt inte tog i första fem minuterna. Vi hade lätt kunnat göra två mål till. Så det så.

Inga kommentarer: