2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 16 september 2013

KATTDJUR - ETT ÅR SENARE

Torsdag den 23 augusti kom det första inlägget om den här katten som vi kallar Fröken Sally. Nu har det alltså gått mer än ett år och det är sannerligen på sin plats med ett utvecklingssamtal. Eller ett utvecklingsinlägg kanske. Om det inte vore för att katter snarare blir mer invecklade än utvecklade på ett år.

Man brukar prata om spetskompetens. Tycker kanske det är ett lite starkt ord när man pratar om levande hårbollar. Favoritsysselsättning måhända passar bättre i sammanhanget. Det synes förefalla som så att gamla aktiviteter ändå skiftar i popularitet hos djuret ifråga så någon slags utveckling kan vi väl prata om trots allt. Catolympics återkommer möjligtvis först om fyra år och får ursäktas för att ha fallit ner på listan. Några aktiviteter som håller:

Äta yoghurt (ej med flingor)
Något av en paradgren. Hon hovrar runt frukostbordet som ett lejon runt en halt zebra. Hallå där, ryter vän av laktosintoleranta katter. Jo, men yoghurt ska funka bra i små doser. Lite som knark fast utan hallucinationer. Ingen vill ju ha laktosintoleranta/drogberoende katter. Blir ju skitdrygt när de ska på utflykt i kattskolan.

Leka kamouflerat kattdjur
Kissen imiterar favoritsoffan och antar samma färg som sittdonet. Eventuellt spännande för kattfröken men sjukt opraktiskt för såväl dennes som värdfamiljens hälsa. Såvida kissemissen inte har en svår fetisch som innebär att bli mosad av en människorumpa. FYI så är det en minskande skara katter som kan räkna in sig själva i just den fetischgruppen.


Någonstans här ligger det en katt
Klösa
Vad ska man säga? Klöser på allt utom den där klösgrejen vi köpte. Fail.

Kommandoslängning på matta för att bli kliad under hakan
Ok då, spetskompetens. Spinner som en spinnrock.

Gå ut, gå in, gå ut, gå in, gå ut, gå in
Och så vidare. VM i rastlöst djur.

Väcka husse/matte alldeles för tidigt på morgonen
Här hade en ju hoppats på a whole lotta utveckling, men en katt tar väldigt lite hänsyn till att halvfyra på morgonen är alldeles för tidigt att väcka en människa för att denne ska öppna dörren åt en katt för att den ska gå ut och göra slentrianmässiga kattgrejer. Ponera för en sekund att efter att ha hört ett intensivt jamande vakna upp kl 03.27 och stirra en kamouflagekatt i trynet. Det är inte definitionen av humor, så mycket kan jag säga.

Då har vi väl avverkat en adekvat uppdatering av livet med Fröken Sally. Cirkulera.

Inga kommentarer: