2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 9 november 2013

ATT ÖVERLEVA EN VÄNDA PÅ EN VÄLDIGT STOR MÖBELAFFÄR

På lördagar samlas traditionellt majoriteten av en kommuns vuxna invånare på soptippen. Inte nu längre i den här delen av världen. De (vi) samlas nu på en närmast oändligt stor handelsplats som företrädesvis säljer billiga möbler.

Övriga familjen är på återbesök efter att ha närvarat tidigare i veckan och en anar ugglor i Bagarmossen när personalen känner igen småsektionerna. Ändå går första biten bra (som det brukar göra), även om det börjar skava efter tio minuter, en kvart sisådär. När en inser att det avverkats 2 avdelningar, vilket betyder att det är 25 kvar.

Du kan va genväg

Visst kan kök & vitvaror, matplats och bokhyllor avverkas utan större plågor, men sen börjar det köra ihop sig. Alltid när tygavdelningen nalkas börjar humöret sänkas till ej acceptabel nivå. Det är då man får ta en genväg till ta-det-själv-lagret. Funkar ca 10 månader om året, dock ej idag. På denna oas av högt i tak och anonyma varor i platta paket är för närvarande härbärgerat ett fullständigt överflöd av julsaker. Christmas overload. Är det ingen som talat om för Ingvar att det är närmare sju veckor kvar till jul? Den här avdelningen är utan tvivel satans påfund och riskerar att ta livet av en mängd folk inom en snar framtid. Men den får ju å andra sidan tygavdelningen att framstå i bättre dager. Alltid något.

Annars är det för all del ett trevligt möbelvaruhus. 32 000 fekking kvadratmeter. Kapacitet för att samtidigt innefatta ca 40 000 miljarder människor. Utan tvekan bra förvaringsutrymmen.

Även om humöret var nere i skosulan när det äntligen vinkas adjö är det uppmuntrande att det inte ligger några värmeljus i shoppingpåsarna. Och inte är det någon slump att nästa anhalt blir det nyöppnade Systembolaget. Bra plåster på såren.

Inga kommentarer: