2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 18 november 2013

SEKTSKOLAN - LEKTION 4

Enligt vissa element i min omedelbara närhet behöver en sekt inte ha varken religiösa, domedagsliga eller utomjordiska förtecken. Man kan tydligen även sortera in sådana jordnära sammanslutningar som supporterklubbar till engelska fotbollsklubbar i systemet. 

Visst, närmare 200 medlemmar, men det gör väl ingen sekt i sig? Då skulle ju Bamseklubben vara en sjujävla sekt. Nog för att björnen i fråga har många polers av ytterst tveksam karaktär. Vi har redan avhandlat sköldpaddan med det orimligt rimliga skalet, kaninen med det sjukliga förhållandet till morötter och inte minst björnen själv i de blå hängselbyxorna som frekvent slickar i sig spetsad honung. Men nu skulle vi inte prata om Bamseklubben. Vi ska återgå till ordningen och supporterklubben ovan.

En karismatisk ledare som med minsta vink kan få sina följare att lyda blint. En sån skulle den här klubben ha för att bli lite mer sektliknande. Det har den inte. Den har en halvtrött snart medelålders spinkig snubbe som gillar att göra medlemskort och planera resor till de brittiska öarna. I bästa fall kan han få en utvald klick av de närmare tvåhundra att ta sig till Suffolks residensstad samma helg. Vid närmare eftertanke kan även hopen samlas på en och samma pub. Kanske till och med förmås att dricka ale på rekommendation. Karisman må lysa med sin frånvaro, men nu börjar jag se vad ovan nämnda element försöker antyda. Här finns en enorm sektpotential! Lite oklart dock hur själva snärjandet ska gå till. 

Kanske samla alla på samma hotell, beslagta passen och avkräva en deposition om £100? Det här kan bli hur stort som helst. Portman Road kan vara vår ark, manager Mick McCarthy den enfödde sonen och den framlidne Sir Bobby Robson vår helige ande. Eller, ja. Det är ungefär så vi jobbar redan nu.

Om vi inte återvänt i april 2014 kan ni väl skicka ut en kidnappningspatrull, ok? Tack för hjälpen. 

Inga kommentarer: