2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 4 november 2013

OM FIGURER SOM ÄR LITE PÅHITTADE - THE SEQUEL

De flesta uppföljare kommer efter ett par år eller tre. Det är inte riktigt så vi jobbar här på Popskolan by Nigge. Här kommer fortsättningen fortare än kvickt, innan järnet hinner svalna så att säga. Det förhåller sig nämligen som så att det under dagen seglat upp ett antal ytterligare figurer som enligt säkra källor är en smula påhittade. 

Pippi Långstrump 
Lika lite som Bamse kan balansera en stenbumling på pekfingret, lika lite kan Efraimsdottern lyfta en prickig häst med en arm.

Loranga 
Delvis påhittad beroende på vilken Loranga man refererar till. Den man dricker är högst opåhittad medan den man kan se spela hockey med kanelbullar i köket är helt och hållet fabulerad. Att den senare använder garaget som simbassäng talar även det för att vi inte har med någon verklighetsbaserad person att göra. Hela kanelbullehistorien indikerar dock i viss mån att Loranga - den versionen som kommer i mer eller mindre fast form - har vissa drag av personer i min omedelbara närhet som hyser en närmast ohälsosam kärlek för bakverket i fråga. Men i grund och botten sänker garagepoolen trovärdigheten för figuren väl under vattenytan. 

Barbie 
Det är mycket lättare för en människa att flyga om den är påhittad. Tydligen. Har hittills inte förknippat Barbie med flygande människor, men det är uppenbarligen hög tid att revidera den uppfattningen. 

Spindelmannen 
Han är röd och blå med spindelnät. Även om man kan ifrågasätta den mentala hälsan hos den som hittar på en dylik figur är det en lätt match att fastställa att ingen verklig person klär sig i en slik dräkt för att idka fasadklättring av den högre skolan. Ingen av all den kalla fakta som presenteras ovan har tagits från Wikipedia, utan det har vid framställandet av detta inlägg behövts fler än en källa vid researcharbetet. Jag kallar källorna för Deep Small Section och Whistle Sister Section. Livskällorna.Inga kommentarer: