2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 22 januari 2014

ATT ÅKA SLALOM

Vem åker slalom nuförtiden? Ungefär lika mycket som nån åker super-G typ. Småsektioner åker förvisso utför på vad vi old people kallar slalomskidor. Men vad åker de egentligen?

De åker väl skidor. Sen var det skit samma om det är längd-, slalom- eller ärtskidor. Det essentiella i själva åkningen tycks vara de yttre omständigheterna, främst temperaturen. Inte uti kroppen utan uti utomhus.

Ett åk. Sen är det lätt att bli kall. Om man är Systersektionen. Då ställer man skidorna och går in och värmer sig. Det är ju så det måste gå till. Ingen ska frysa tårna av sig liksom. Så efter fem minuter av värmande går man ut, sätter på sig skidorna och åker upp i sittliften igen. På vägen ut kanske man möter Lilla Sektionen och Fru Nygårds. De har inte ens kommit upp i nämnda lift, ty över den lille som en snöstorm på fjället sköljde ett trängande behov av att lätta på trycket just som det var deras tur att åka fram till liften och sätta sig. Otur. Men bra tänkt pga ett par grejer:

* Sittliftar av igår och idag är i skriande avsaknad av toalettinrättningar. Man sitter ändå i den där stenhårda soffan i ett antal minuter. Varför har ingen uppfunnit det? Obegripligt.

* Ett fruset skrev är sämre än en frostig näsa eller ett par frusna tår. Mycket mycket sämre.

* Om det hade funnits toa i sittliften hade det varit extremt klurigt att trixa ut grejen med täckbyxor och långkallingar på.

När man sen åker upp i liften för andra gången och följaktligen ner för backen en andra gång finns det ju ingen direkt anledning att inte gå in och värma sig en andra gång. Sen kanske man grillar lite tills fingrarna är redo att trilla av till följd av ovan nämnda kyla. Måhända blir det så att ingen vill åka mer och fadern får ta ett par åk på egen hand innan det är dags att packa ihop och åka hem. Det är kanske inte alla som gör så. Men det är lite så vi jobbar ibland. Särskilt när det är kallt.

Nästa helg provar vi lite super-G och provar om det möjligtvis är lite varmare.

Inga kommentarer: