2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 3 december 2012

ATT AVCEMENTERA

En sån där dag när cementering av könsroller befinner sig på Mars. Utan att man egentligen lägger märke till det. Tills nåt nöt skriver om det på en blogg förstås.

Mannen i hushållet lagar ett enkelt mål kvällsmat genom att koka potatis till ett smör- och mjölkstinnt mos ackompanjerat av korv från Siljans Chark och Mattssons Gustafskorv (obs, ej sponsrade inlägg! De är bra på riktigt och förtjänar lite gratis reklam i en kanal med lika många följare som ett radioprogram på AM-bandet om japanska lackade askar). Samtidigt får han ett ryck och börjar parallellt att blanda samman nöt- och fläskfärs, hackad och riven lök, lite creme fraiche, ett ägg och diverse suspekta kryddor för att rulla fem dussin köttbullar. Han har då ingen tanke på att kvällens blogginlägg i vissa passager kommer att likna en genomsnittlig helguppdatering av en medelsvennes facebookstatus. Medan denna simultankapicitetsfestival är under upprullning ägnar sig hans fru åt att göra upp eld i kaminen och kolla gamla formel 1-repriser på Viasat Motor med den minsta sektionen i familjen. Sen går hon lite oförhappandes till tvättstugan och lagar tvättmaskinen. Som man gör. När tvätten sen är klar hänger mannen upp den. Som man gör. Av bara farten tömmer han diskmaskinen också och fyller den med smutsdisken från kvällsmålet och diverse bunkar från köttbulleäventyret.

Egentligen är det oväsentligt vem av han eller hon som gjorde vad av ovanstående. Och det är det i hushållet ovan och förhoppningsvis många andra hushåll också. Dock inte överallt och den tändande gnistan till dagens ämne var storyn från en gammal klasskamrat som förtäljde hur läkare på en klinik i en stad nära oss beter sig som om det vore legio med könsroller tagna direkt från mitten av förra århundradet. När de manliga läkarna - å fan - kommer till fikarummet måste de kvinnliga medarbetarna ta till flykten - fy fan -för då ska minsann männen ha lugn och ro och nämnda fikarum för sig själva. År 2012. I Sverige. Mina öron trodde inte det var sant. Men det är inget en av de utkörda skulle hitta på. Hon stannade heller inte länge för hon tar inte sån skit. Good on her, för det ska ingen behöva göra. År 2012 alltså. I Sverige. Gubbjävlar.

Inga kommentarer: