2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 1 december 2012

DET ÄR OK

Det är lätt att tro att saker och ting inte är ok att göra, att låta någon annan göra något eller inte eller kanske att se ut på nåt visst vis. Det kan vara någon som har nåt att invända mot vad man intresserar sig för eller låter sina barn göra för att fördriva tid emellanåt.

Hur mycket får barnen titta på tv? Är det förkastligt att tillbringa mer än en timme framför burken på en dag? Självklart inte säger jag. Eventuellt kan det vara skadligt att titta på Viasat Motor oavsett tidsutdräkt. Återkommer om 10-15 år för uppföljning av just detta specifika spörsmål.

Är det menligt för en människohanes anseende att klippa sig så pass sällan som var tionde vecka? Tja, om det är nån som bryr sig om det så har denne nån lite för mycket tid på sina händer. Alternativt har hanen med manen lite för dålig frisörbesöksdisciplin. Alternativt.

Tänk att intressera sig för något som inte är mainstream och uppskattas av den stora massan? Som att hålla på ett dåligt fotbollslag, ett dåligt hockeylag, en obskyr artist eller skratta åt en tv-serie som knappt någon annan i ens närhet hört talas om. Det är ok. Så länge man inte håller på Norwich i fotboll eller något av Mora och Brynäs i hockey. Ingen regel utan undantag som de säger.

Med ovanstående skrivet bör påpekas att det är inte ok att göra eller tycka saker som är skadliga för andra eller en själv. Människa eller djur spelar ingen roll. Men att göra saker som man tycker om är en självklarhet oavsett om ens nästa tycker att man är en tönt. Det är faktiskt ok. Om våra barn kan anamma den grejen. Då har vi kommit en bit på vägen.

Inga kommentarer: