2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 30 oktober 2013

ATT AVFOLKA EN BY KONTRA ATT LÖSA FALLEN HELT LIKLÖST

Som småbarnsförälder har biobesöken blivit ytterst sällsynta men på senare tid har de ändå tilltagit i antal. Skillnaden mot innan barnen uppenbarade sig är att det numera handlar om smurfar, flygplan, bilar och en särskilt listig detektivbyrå. Just den där byrån står på dagens bioprogram.

Antalet mysterier för LasseMajas Detektivbyrå står i paritet med de klurigheter som Barnaby & Co från Midsummer ställs inför. Den främsta olikheten består i att den engelska byn avfolkas i en skrämmande takt medan det i Valleby mest handlar om smycken som försvinner, hästar som inte galopperar som de ska och diverse övriga mysterier som löses med hjälp av de galanta kidsen som utgör byrån ovan (de heter Lasse och Maja de som driver den däringa byrån om ni undrar). Succén är överförd från bokform till bioduken och tilltalar småsektionerna och deras kusiner så pass att de bara har lovord att sprida över produktionen när eftertexterna rullar. En av systersönerna konstaterar torrt att det är väldigt mycket popcorn kvar i just hans popcornbägare. Så pass spännande är det, man hinner inte ens äta upp sina popcorn. Ska man tro övriga biobesökare i släkten så var det spännande, jättebra, roligt och lite läskigt. Ungefär alla omdömen som en film behöver ha i åldern 4-8 år.

Således: om du inte har för avsikt att beta av en sisådär tre-fyra säsonger av morden i det annars så paradisiska Midsummer kan du ta med dig ett barn som du känner på bio istället och se den briljanta detektivbyrån. Kom ihåg att äta popcornen bara så du slipper sitta där när eftertexterna rullar och ha halva bägaren fylld med popcorn.

Inga kommentarer: