2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 5 oktober 2013

SAKER SOM ÄR KONSTANTA

Även om det sägs att inget är konstant så finns det faktiskt saker som är det. Konstanta alltså. Högst sannolikt finns det asmånga exempel men jag kan ju inte bara hitta på, så det får bli ett begränsat antal exempel.

Telefonsamtal med det stora företaget.
Det är samma sak varje gång. En väldigt trevlig snubbe eller snubba som misstolkar det mesta en säger, sen sitter en där med en tjänst som en inte alls tycker liknar det en har beställt. Om nåt låter för bra för att vara sant så är det oftast så. Sjukt tråkigt ordspråk (som alla ordspråk), men det stämmer ju för fan varje gång. Nåja, det blev i alla fall bland annat en tv-kanal som visar Leksand spela hockey lite då och då i alla fall. Med tanke på vad som visades av Leksands hockeykrigare på just den kanalplatsen idag så var telefonsamtalet inte bara relativt onödigt utan snarare fullständigt onödigt.

Hallindiebandy.
Man ligger under med 3-0 innan spelet ens har börjat.

- Det äj andja halvlek.

Klart det är. Sen förlorar man. Elementärt, som de säger på tv ibland.

Sockerchocken.
Prova själv att stoppa i två småsektioner godis efter att ha varit på rehab i en hel månad. Det är som en reguljär sockerchock, fast gånger tusen ungefär. Gemena bokstäver är inte längre något känt begrepp, stillhet är gravt överskattat och uppspärrade ögon är högsta mode.

Fördel med en månads godisstopp: Inga sockerchocker alls. Nackdel: Se ovan.

Katt
Katter är tydligen en konstant i sig själva. Fröken Sally sover, äter, fångar möss och kastar sig på golvet för kattmys. Fröken Konstant.

Okonstantmässigt finns allt för mycket att rapportera såsom hästar på rymmen och en fotbollsmatch med åtta mål, men det har vi inte tid med nu. Det är också en konstant som heter duga, att inte anse sig ha tid med att skriva. Måhända är det inte ömsesidigt, men själv hoppas jag på att just den aktiviteten kommer högre upp på prioriteringslistan framöver.

Inga kommentarer: