2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 25 oktober 2013

LONG TIME NO SUNKIGA ORDSPRÅK

Man kan bara gå runt i här i världen en så lång tid innan de förbannade ordspråken sköljer över en. Att spatsera runt utan att bli påmind om att det första man blir blind på är ögonen är ingen enkel match. Precis som när nån skojfrisk herre säger att döva Sara också är inblandad på något märkligt vis. Men det går. Andra ordstäv är det värre med. Det är dags att göra upp, yao.

Vi kör två frågor och följer upp med två påståenden. Sen kan vi gå och lägga oss och vakna upp imorgon som nya människor med fyra ordspråk mindre i ryggsäcken.

Är du född i farstun eller?
Rent generellt är det inte särskilt svårt att gissa att de flesta utan att ljuga spontant svarar nej på den här bedrövliga frågan. De flesta i Sverige har med största sannolikhet förlösts på förlossningsavdelning vid ett sjukhus. De som inte är födda på det viset har möjligtvis fötts i farstun, men troligtvis inte. Eventuellt är frågeställarna bakom den här frågan dumma i huvudet, eventuellt har de fötts i farstun. Helt säkert är att vi nu begraver det här uttrycket för gott.

Är du tappad bakom en vagn?
Hur i helvete kom den här sammansättningen av ord till liv? Vem är tappad bakom en vagn? Det är en försvinnande liten del av befolkningen som blir tappade över huvud taget och risken/chansen att bli tappad just bakom en vagn måste väl ändå bedömas som löjligt liten. Och vad är det för vagn vi pratar om egentligen? Vagn 5 på Stockholmståget? Ytterst olämpligt att bli tappad bakom den vagnen. Släpvagn? Eventuellt, men då borde frågan snarare lyda: Är du släpad bakom en vagn?

Det är ingen fara på taket
Det finns sjuuuuukt många faror på ett tak. Bara att befinna sig på ett tak är i regel förenat med livsfara. Försöker uppskovspersonen bakom uttrycket låta påskina att allt farligt pågår under takhöjd? Då är hen fel ute och har aldrig varit uppe på ett tak och skottat snö. Då är det fara på taket kan jag meddela.

Det är ingen ko på isen
Nej men tacka fan för det, snacka om stating the obvious. Varhelst, närhelst och hur som helst man svänger sig med det här uttrycket lyckas man pricka in det faktum att kossorna inte befinner sig på fruset vatten. Är det vad man kallar ett användbart uttryck? Nej. Det är ett överflödigt uttryck. 

Nu kastar vi iskossan i soptunnan tillsammans med alla ordstäv som innehåller orden farstu, vagn, tak och ko.

Sov gott.

Inga kommentarer: