2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 14 oktober 2013

SÄSONGEN ÄR IGÅNG!

Igår plockade Stråtenbo in sommaren på vinden. Idag drog hallindiesäsongen igång. Makan till dramatik får man leta nogsamt efter.

Hallindiefotbollen drar igång först, som sig bör. Det är bara mål och och boll som måste fram. Hallindiebandyklubborna måste ju värmas och böjas först.

Inledningsvis är spelet närmast oförskämt hafsigt. Lilla Sektionen får dock efter en katastrofal början och underläge med 2-0 fart på benen och inte minst skotten. Han skjuter som en flodhäst numer och det är inte helt säkert när han passerar köket och drar på en rökare som landar rakt i kryddburksamlingen. Som ett brev på posten kommer säsongens första gula kort. Fadern (tillika spjutspets i Popskola by Nigge BK) vädjar till den yngre generationens omdöme och meddelar att nästa kryddburksvältning kommer rendera en annan färg på kortet. Det avskräcker icke den unge mannen som stövlar på och vinner första matchen för säsongen med 9-7. Resultatet tydligt presenterat av resultattavlan:


Dessvärre går tavlan sönder en bit in i hallindiebandyfighten så vi får hålla ställningen i huvudet. Lite oklart vad som menas med att den är trasig, men eventuellt har det nåt att göra med att Lilla Sektionen inte får göra mål medan motståndaren uppdaterar resultatet. När han väl gör mål dyker en välbekant feature från föregående säsong upp som en gammal favorit från förr: reprisen. Om man som motståndare missat något finns det alltid en extra chans att få se den exakta bollbanan. Vi snackar DEN EXAKTA BOLLBANAN. Tittar man bort får man rött kort. Tänk på det om ni möter Lilla Sektionen i hallindiebandy någon gång.

Även i hallindiebandy haglar kort av diverse färger. Knappt har matchen börjat förrän Popskola by Nigge IBK har lobbat bollen i knoppen på Lilla Sektionen varpå bolluslingen retsamt studsar in i nätet. Renderar gult kort. Tydligen ny regel för säsongen. Måste läsa regelboken igen. Efter halva matchen bryter den lille hallindiebandykillen för skotträning. Hallindiebandyns power break. Inte mig emot. När han är klar kör vi vidare. Mitt första målförsök ser en motståndare som springer mot eget mål för att hinna ikapp bollen, tappar klubban och får ytterligare en balja i arslet. Mitt jubel fastnar dock i halsen då det visar sig att ett dylikt grepp uppenbarligen resulterar i ytterligare ett rött kort. De här nya reglerna alltså. Måste läsa regelboken igen. Ett plus är dock att rött kort inte betyder att man måste lämna spelplanen. Extra tur då jag råkar avsluta den röda kortodyssén med att skjuta ett hårt skott på Lilla Sektionens häl. Kapitel 1 paragraf 1 i den nya regelboken. Skjut inte på motståndarens häl. Rött kort. Måste läsa regelboken igen.

De röda korten till trots lyckas Popskola by Nigge-laget ta matchen till sudden death. Dessvärre är motståndaren för stark och avgör i första anfallet i förlängningen. 5-4 och game over.

Lilla Sektionen springer några varv runt murstocken för att värma ner. Han hoppar över stretchen för den här gången. En riktig vinnare. Säsongen är igång. Nu väntar vi bara på att hallindiehockeysäsongen ska bränna av sin första fight.

Inga kommentarer: