2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 19 maj 2012


MEN NÄMN SAKERNA VID DESS RÄTTA NAMN FÖR BÖVELEN!

Champions League. Mästarnas liga. Nu är jag knappast den förste att påpeka att det här är helt fel benämning på den häringa tävlingen. Ikväll ska trean från tyska ligan förra säsongen samt tvåan i engelska ligan göra upp om vilken mästare som är mästarnas mästare. Det behövs ju egentligen inga fler argument för att föra i bevis att det är marknadsföring falsk som vatten. Nu finns det ju fler taskiga exempel. Såsom den serie som mitt älskade Ipswich Town spelar i.

Championship. Va fan är det för ett namn på en fotbollsserie? Som dessutom är andraligan i landet ifråga. Här finns det faktiskt en dålig förklaring. Serierna under den penningstinna Premier League bildar Football League (Premier League är alltså något helt annat än en fotbollsliga mind you) med 72 lag inalles. Högst i Football League är således Football League och sedan kommer League 1 och League 2, alla sponsrade av nåt som hetter nPower. Tidigare även sponsrad av Coca Cola, då den bl a gick under benämningen läskligan. Hänger ni med här? Det är så urbota dumt att man önskar att all kommers kring fotbollen åtminstone kunde göra avkall på just den här biten och kalla serierna för Division 1, 2, 3 och 4. Det finns ju i svensk fotboll faktiskt. Fast i det fallet betyder Division 1, 2, 3 och 4 egentligen Division 3, 4, 5 och 6. Jobbigt det här.

I hockey är de etter värre och kallar serierna för alla möjliga konstiga prylar. Det är så vansinnigt invecklat att jag inte ens orkar redogöra för en enda serie. Tydligen är huvudorsaken att alla halvdana importer av tveksam kvalité tror att de spelar i högsta ligan (här hade det passat med en källhänvisning som heter duga, men det fattar ju både du och jag att det kommer inte inträffa). Det värsta exemplet i just den här sporten får väl ändå anses vara den turnering som går under benämningen VM (som i VÄRLDSMÄSTERSKAP). Där verkar det dock vara lite svårare att lura den tilltänkta målgruppen att mästerskapet skulle vara något i närheten av vad den utger sig för att vara.

Nu verkar det minst sagt döfött att föra kampanj för att kalla saker vid dess rätta namn och gå old school. Jag kan nog förstå varför. Hur skulle det se ut om turneringarna hette så här:

Mästerskapet för europeiska fotbollsklubbar som genom ett komplicerat förfarande kvalificerat sig.

Mästerskapet för engelska klubbar som är för dåliga/fattiga att vara med i högstaligan, men inte så jävla dåliga att de spelar mot klubbar som faktiskt har ståplats på sina arenor

Turnering för de bästa landslagen i världen. Ja, förutom de allra bästa spelarna som inte kan vara med (eller vill, för att de har bättre saker för sig).

Det verkar trots allt finnas en viss logik i att saker inte nämns vid deras rätta namn ibland. That's Not My Name liksom.

Mvh från Killen med bloggen som envisas med att ta upp uppenbara missförhållanden i marginella och obetydliga sammanhang och försöker göra nån slags poäng av det.

Inga kommentarer: