2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 18 maj 2012


OM ASSISTENTER PÅ JOBBET

När det kör ihop sig med semi-sjuka barn kan det vara en alternativ idé att ta med sig ungtuppen ifråga till jobbet och låtsas att det är ens egen assistent. Detta förhållningssätt är naturligtvis inte helt okomplicerat vilket avses åskådliggöras i den senare delen av texten.

Som den uppmärksamme läsaren kanske redan uppmärksammat hyser Magistern, dvs petit moi, en särskild förkärlek för att avhandla ämnen i punktform. Det är - kan hända - en smula prematurt att kalla det ett vinnande koncept, men låt oss kalla det ett koncept åtminstone. Synd att ändra på ett koncept skulle man kunna säga. Följ några enkla steg enligt följande för att få en behaglig assistentupplevelse:

1. Tänk på att barnarbete är förbjudet i vårt land.

2. Sortera gem och sätta ihop dem till arm- och halsband sorterar inte in under begreppet barnarbete.

3. Äta lunch på Max är inte att utnyttja barnet för dina egna syften och önskemål. Det handlar om att inta tillräckligt många kalorier för att orka med en tuff eftermiddag på kontoret och att förgylla assistentens totalupplevelse. Tillåt gärna 75 minuter för näringsintaget.

4. Att din avkomma infört en spelfri vecka betyder inte bara att du själv inte får spela utan även hon omfattas av prohibitionen. Sedelärande, visst. Men inte fan gör det under för en sprattlig femårings kontorsträning.

5. I brist på dator- och telefonspelande som sysselsättning underlättar det betänkligt att ta med en laptop och en knippe filmer av olika slag. Tänk Astrid Lindgren, Loranga och Pippi. Ge gärna assistenten i uppgift att leverera en analys av filmerna i slutet av arbetsdagen. Komposition, dubbningsinsatser, casting etc.

6. Låt henne experimentera fritt med post-it i allehanda färger och storlekar. Bra för kreativiteten, förödande för strukturen. Tänk färg över form så slipper du den mesta av ångesten.

Det är inte svårare än så faktiskt. Väldigt 9 To 5 rent av.

Inga kommentarer: