2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 22 maj 2012


 PORTMAN STRÅTENROAD STÅR GRÖN OCH GRANN

Klippa gräs. En liten hobby of mine. En hobby för folk som är lite dumma i huvudet kan man säga. Lite extra puckad skulle man kunna säga om en kille som klippte en äng på tusen kvadrat för att få till en liten fotbollsplan. Det tyckte han var en bra idé. Det var innan han hade börjat klippa alla gräsmattor som omger huset han bor i. Och som grädde på den lökade laxen den tillklippta fotbollsplanen. Nu ska inte den här bloggen gå helt trivselbananas och publicera bilder på nyklippta gräsmattor i parti och minut, men idag ska den göra det. I give you Portman Stråtenroad:


Portman Stråtenroad

Som sällskap under två timmars gräsklippning kan det vara trevligt med ett par hörselkåpor med inbyggd radio. Nackdel: P3s mottagning funkar inget vidare. Man får således ta in andra mindre nogräknade kanaler. Jag rattar in en station och börjar klippa. En kort sammanfattning av vad som hörs i mina öron: ganska skitdåligt. Utan att tala om något namn på den häringa radiostationen så verkar det som om den är rikstäckande, ligger på FM-bandet och har radiopratare som varit fosterbarn hos Clabbe af Geijerstam hela bunten. De påstår sig i alla fall spela den bästa musiken och det får mig att hålla fast vid frekvensen i ett fåfängt hopp om att de på nåt sätt ska uppfylla sina löften om top of the line music. När de drar igång Dead by April stänger jag av klipparen, kastar av mig handskarna och byter kanal. Jag hittar P4. Det är nyheter på finska. Utmärkt. Lite chockartat var det ändå att de spelar en grupp vars namn antyder att de borde vara six feet under vid det här laget. Det är ju ändå maj månad liksom.

Det finska går över tämligen omgående och Radiosporten tar vid. De kan erbjuda fyra speedwaymatcher, en match i damallsvenskan i fotboll samt rapporter om att Håkan Dalby vunnit EM-guld i dubbel trap. Det kan vara dubbel-trapp, jag är lite osäker. Men det verkar som om han har skjutit på saker, så det känns tämligen osannolikt att han har tävlat i en trapp. Hur som helst, jag och Klippo Ferguson fortsätter vårt uppdrag att iordningställa fotbollsplanen. Nämnde Ferguson är min partner in crime när det gäller att betvinga gräset. Den ser ut så här ungefär:



Klippo Ferguson

Om någon tycker att det verkar som om jag tycker att jag nedvärderar min egen intelligens och mitt omdöme så kan det möjligen stämma. Man kan ju tycka att en del av problemet skulle lösas av en sån här. Men då måste man ha mycket flis (den kostar lika mycket som vår Skoda) och en bra parkeringsplats för åkdonet. Fast jag måste medge att det skulle bli en sjuhelsikes Grass-Show. Slutligen några fördelar med att klippa gräs tillsammans med Klippo Ferguson:

* Man får motion och frisk luft.

Det var den kortaste listan hittills. Gräsligt kort.

4 kommentarer:

F. Timeus sa...

Jag låtsas att det här var en present till mig på min födelsedag. Det är väldigt bra att du har börjat med det här med blogging, det säger jag då bara. Kom ihåg det. Om du glömmer så kommer jag påminna.

Nigge sa...

Det får du gärna se det som även om det inte är mycket till present. Men jag gillar att du gillar att jag börjat med det här bloggeriet. Ska försöka komma ihåg.

Och du, det var första kommentaren! Stort i min bok! MEGA!

Til Friday.

Anonym sa...

Huga! Imponerande verk(värk)! Tyvärr har jag inte sådana domäner att scora på, men å andra sidan behöver jag inte springa lika lågt/snabbt eller skjuta lika hårt heller...
P3 kan man glömma. Går aldrig att få in i respektabel kvalitet... Jag trodde P3 Dokumentär var räddningen för alla i hantverkar/trädgårdsärende. Svårt i kåpor kanske... Gör som AC: Fimpa radion, tanka hem, fippla in små lurar med dokumentärer i kåporna, lyssna. Sen kan man klippa/måla i timmar...

Nigge sa...

Måste klippa i helgen igen. Får se hur det går med att få ner en dokumentär i lurarna.