2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 25 maj 2012


 LIKA SOM PER

Man kan ju inte bara köra olika bär. Lika som bär har Popskolan by Nigge redan konstaterat att det inte är något för den här publikationen. Men lika som Per, det är grejer det.

Här snackar vi förstås om Per Gessle, mannen som kan plocka upp en hook här och en hook där och göra den till sin egen. Att han först snodde riffet till Dressed for Success och sedan återanvände det till nästa platta och den där biten Small Talk. Vad säger man? Recycling tror jag. Stölden tror jag Perra G själv skulle kommentera som att Baby, I Don't Care. På P3 kallas det för övrigt för musikpolisen. Om ni inte håller med om att det är en uppenbar stöld skickar ni som vanligt era klagomål till Stråtenbo Pappersinsamling. Tack för visad förståelse.

2 kommentarer:

Sören sa...

Inte för att försvara Gessle på något sätt; men var inte det något av ett standardriff under den tiden? Annars har vi ju Red Hot Chili Peppers som har haft två hits med samma låt (fast i olika takter och med olika text). Jämför deras "Under the Bridge" med "Soul to Squeeze" (B-sida till Give it Away, samt deras bidrag till Coneheads-soundtracket).

Nigge sa...

Har inte RHCP gjort samma låt i 20 år? Sen blir det ju inte så klatschigt med Lika som Anthony som rubrik ;-)