2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 19 februari 2014

KONSTEN ATT SÄRSKILJA EN VINTER-OS-GREN FRÅN NÅGOT HELT ANNAT

Att separera en gren som sorterar in under OS-ringarna från något som har lite eller ingenting alls med vinter-OS att göra kan tyckas vara en enkel match. Givetvis kunde inget vara mer fel. Hur skiljer man till exempel på curling och hurling?

CURLING VS HURLING
Det skiljer ju nästan ingenting. Hur lätt är det inte att peta dit ett h istället för ett c? Ett tips är att skärskåda tillhyggena:


Hurling är en irländsk sport. Stekspaden och bollen lär vara centrala i sporten, men eftersom jag nu har lagt mig till med olaten att inte orka googla kan en bara spekulera i hur sporten ifråga utspelar sig. En inte alltför avancerad gissning är att det inte liknar curling så mycket som namnet antyder. Som bekant använder man inte stekspade i curling utan där har man en kvast och en skittung sten. Lite mer hardcore om ni frågar mig.

HOCKEY VS HOCKEY
Här skiljer det verkligen ingenting. Inte ens ett c. Hockey i Kanada är ishockey. Hockey i England är landhockey. Båda är OS-sporter, men hockey på land är ju inget annat än hittepå. Vad mig anbelangar får man gärna rycka OS-statusen från landhockeyn och ge till den kommande världssporten hallindiebandy. 


Till yttermera visso ser klubban i landvarianten av hockey ut som jordens sämsta stekspade.

SKYTTE VS SKIDSKYTTE
Jättelätt att förväxla när det går dåligt för Ragnar Skanåker och man tänker "vilken jävla skitskytt" varpå man genast börjar undra om de kör vinter-OS mitt i sommaren.

BOB VS BOB BEAMON
Det är bara efternamnet som avskiljer det ena från det andra. Hade Bob Beamon varit aktiv idag istället för 1968 hade det inte bara varit sjuhelsikes mirakel utan han hade också försökt sig på att vinna vinter-OS i bob. Bara för att jävlas. Men sånt håller ju inte i längden.


Är det en bob eller är det Bob Beamon? You tell me.

SNOWBOARD VS SCOREBOARD
Säg "snowboard scoreboard" fort 20 gånger och kom sen inte och säg att du vet vilket som är vilket. En ledtråd är att det är avsevärt svårare att göra en 720 med en sån här:


Nu är jag inte helt säker (google är fortfarande trasigt på min laptop) men om inte det här är en resultattavla från en hurlingmatch så vet jag inte vilken resultattavla som kan hålla reda på en hurlingscore. Om ni undrar hur en snowboard ser ut men också har defekt google så ser den ut som en gigantisk stekspade fast med ett handtag som är lika brett som själva spaden. Plus bindningar. Det är lite som samtliga ovanstående nästan oseparerbara saker, sjukt sjukt sjuuuukt lika [insert x-files theme]. Sov så gott nu då om ni kan.

Inga kommentarer: