2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 22 juli 2013

ATT TA SIG IGENOM DEN FÖRSTA SEMESTERDAN

När man får semester brukar den första dagen räknas som den första dag man har ledigt från jobbet fast man oftast varit ledig ända sedan fredag eftermiddag. Idiotiskt sätt att ha semester på. Själv har jag varit ledig sen i fredags, men det finns säkert överjävligt många människor som lurat sig själva att tro att de har varit tvungna att genomlida helgen i väntan på semestern. Synd om dem då.

Men, vi kör vår semester här och alla andra tutar på med sina annorstädes. Idag börjar vi stenhårt med ögonkoll på Systersektionen. På vägen in till stan försöker Systersektionen återge reklamjingeln för Leksands Sommarland varpå Lilla Sektionen omgående dömer ut densamma med ett kort och bestämt "HELT FEL!". Väl inne på ögonmottagningen fungerar ögon och tillhörande bågar med glas som de ska. Dessutom får den unga fröken Nygårds svar på sin fråga om när man får ha linser. Man måste vara kapabel att sätta i och ta ur de små prylarna själv utan mamma och pappas hjälp. Det får dröja ett par-tre år, men sen går det bra. Ganska nöjd med svaret, men helst hade hon nog sett att ögonsköterskan skickat ner ett par linser i fickan på henne per omgående.

Ögonsonderingen efterföljs av vad som torde vara dagens utmaning; storhandla på ICA Maxi. Går dock över förväntan, mest några trånande ögon efter leksaker och tidningar. Det visar sig att måndagens tröskel står för dörren (så att säga) efter att en sen pannkakslunch gjort sitt.

Vi ska ta oss till det lokala badhaket för att bada. Logiskt och lugnt så långt. För att ta oss till det lokala badhaket för att bada ska vi medelst varsin cykel trampa den kilometer som det handlar om. Det visar sig vara semesterns, så långt, sämsta idé. Systersektionen cyklar helst på asfalt vilket tyvärr rimmar illa med grusvägen på ca 500 meter som leder ut till asfaltsvägen. Lilla Sektionen spurtar dock på med sin balanscykel och stannar endast för att påpeka olämpligheten i att folk inte tar reda på sitt skräp. "VEM ÄJ DET SOM SKJÄPAJ NEJ I NATUJEN??" Underhållande i sig, men en smula tidsödande. Ditfärden går fint. Fru Nygårds ansluter från jobbet precis när vi kommer dit. Badet funkar kanon. Småsektionerna fryser som hundar när de kommer upp ur vattnet. Det är nu fadern blir varse om semesterns hittills sämsta idé.

- DET VAR EN JÄTTEDÅLIG IDÉ ATT CYKLA HIT!

Ibland kan det vara svårt att argumentera med en sexåring. Särskilt om en närstående fyraåring hakar på vibben till 100%. Och allra särskilt om Fru Nygårds anländer bilburet. Häri ligger dagens utmaning: att förklara att det är en bra idé att returresan till hemmet ska ske per cykel. Då får man ta att de två mest frekventa fraserna på vägen hem utgörs av:

- DET ÄR EN JÄTTEDÅLIG IDÉ ATT CYKLA HEM!

och

- VEM ÄJ DET SOM SKJÄPAJ NEJ I NATUJEN??

Karaktärsdanande övningar. Eventuellt fortsätter jag att vara så här dryg i kommande likaledes karaktärsdanande övningar. Semester eller ej.

Inga kommentarer: