2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 5 juli 2013

PANDAINFORMATION

Sedan en tid har det växt fram en pandafascination hos undertecknad samt vissa mer eller mindre närstående individer såsom Fru Nygårds och Min kompis Fredrik. Således borde det vara bra om vi kunde riva av några vitala pandafakta.

För att förstärka trovärdigheten av detta inlägg, ge det lite vetenskaplig tyngd, skulle jag här och nu vilja ange källan till samtliga nedanstående påståenden. Det är ju så seriöst inställda forskare jobbar och då får en lägga manken till. Så, dagens källa: Internet. En något vid angivelse kanske någon invänder, men ska vi vara ärliga mot varandra så kommer ändå det mesta av allt skit som florerar på, ja, internet från just internet. Till ämnet.

Som vän av panda förstår är det helt omöjligt att redogöra för hela internets samlade information om djuret ifråga på detta lilla utrymme. Se således följande info som ett sammandrag av internet när det kommer till pandainfo.

Grundläggande info:

Mr Panda. Ev Mrs. Eller Ms.
Så ser en panda ut. Misslyckad sminkning från början gone worse liksom. Men hade de varit vita i hela skallen skulle ingen vilja ta i dem med tång ens en gång.

Som kanske är er bekant så är pandan dessvärre utrotningshotad, bland annat till följd av puckon som vill ta livet av dem för att sälja skinnet när björnen är skjuten till mindre nogräknade pandaskinnsförvärvare. Ett annat problem, vad fortplantning anbelangar, är brunstperioden på två ynka veckor under ett tidsspann av 365 dagar. Under denna period lär honan vara mottaglig för befruktning endast en dag. Då får de ligga i med liggandet de rackarna. Inte är de så många heller. Ca 1600 individer räknar man med att det finns. 1600. Det är ju färre än vad det bor människor i Säffle. Inte bra. Snarare chockerande. Och då har vi inte ens räknat med den här liraren som bor i vårt hus:

Mr Panda. Jackan från H&M.


Vi kör några dubiösa "pandafakta" för att lätta upp stämningen.

* Pandan äter mellan 10 och 20 kilo per dag. Den behöver minst 10 kilo. Det blir en jävla massa bambu. Och tid tar det. Ca 12 timmars jobb för att få ihop dagens frukost, lunch och middag. Inte mycket tid för att kolla fotboll, hänga på Facebook eller lyssna på Panda Bear (eller andra musikaliskt tveksamma orkestrar) således.

* Grym på att klättra i träd. Mest för att fly vildhundar och dylika fulingar som är naturens flintagrillare (fast utan grillen). Det ska tydligen vara mycket svårt att upptäcka en panda i ett träd. I fångenskap har man upptäckt att de gärna sätter på sig en rosa jacka, sätter sig på golvet och hoppas uppnå samma effekt. En helt egen observation är att de inte alltid verkar vara nobelprismaterial.

* Pandor utanför Kina är sedan 1984 på lån. Eller leasing enligt en twitterkälla (också internet för den som vill kolla mina källor). På 10 år. Det kostar på att låna in en panda eller två. Inga uppgifter om storleken på leasingen eller om momsen är avdragsgill dock. Fast det handlar om stora summor, så mycket kan avslöjas. När de vaknar på morgonen är bambufrukosten troligen en fis i rymden i jämförelse med leasingkostnaden.

* Om pandor kört bil hade samtliga hannar haft åk av penisförlängande storlek. Med en pillevick på 3 cm får man ju kompensera på nåt vis. Alternativt kan tänkas att hela den här bambugrejen har nåt med det hela kompensationsgrejen att göra.

* Precis som i konungariket Sverige är andelen singelhushåll bland pandabjörnarna skrämmande hög. Pandalandet har en så pass hög singelprocent som 100. Det är bara den där dan när det ska göras nya pandor som det blir lite kvalitetsmingel. Intressanta djur.

* Pga separation från övriga björnfamiljen för typ 30-35 miljoner år sen är pandan endast att betrakta som en halvbjörn (jmfr halvdan) och inte som björn. Det har också fått till följd att särskilt taskiga individer ur andra arter kallar den för ett levande fossil (for realz!). Den som kom på det var en mean motherfucker.

* Pandor är inte predatorer och brukar därför inte attackera människor. Det har dock skett, men ska då snarare ha varit pga irritation. Kan man ju förstå om nån gök med midjeväska, loafers och vita tubsockor försöker sno det samlade bambuförrådet bara för att ha med hem som souvenir. Klart man blir irriterad.

Nu när vi förkovrat oss så pass att vi vet storleken på penis, vad som serveras till lunch samt klättringsförmåga kan ni ju kika in på Världsnaturfondens hemsida där man kan skänka en slant. Kolla gärna en gång extra så det inte hamnar i fickan på nån snubbe med neonfärgad midjeväska bara. Länge leve pandan!

1 kommentar:

Nigge sa...

Alltså, det här internet. Vissa uppgifter verkar något skeva. De äter ju ännu mer bambu än 10-20 kg!!