2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 8 juli 2013

GÅ OCH SNYT ER PAPPOR

Som en oskyldig liten bisats börjar det. Något som inte är riktigt tillfyllest. Något som inte riktigt är som det ska. Något en pappa borde göra något åt. Varför är det alltid pappan som ska göra något åt det?

Kanske är det för att någon annan pappa har gjort något som man (=en småsektion av något slag) absolut måste ha en likadan av. Fy på er ni som är såna pappor. Framställa oss andra pappor i dålig dager. Själv blev jag beskylld av Systersektionen att ha uppfört en undermålig gungställning. Inte kunde hon veta att jag endast typ sågat lite och huggit ur med stämjärn och att hennes farfar och morfar gjort det mesta. Inte kunde hon veta det när hon förklarade vad som är fel med gungställningen ifråga.

- Det är för lite detaljer!

Aber natürlich. Det vet väl var man och kvinna att detaljer är A och O när det byggs gungställning. Någon mer precis specifikation av detaljerna har dock inte presenterats. Jag ligger lågt i frågan så länge.

Men det är då, precis då, när man tror faran blåst över. Då. Då ska det lekas med någon vars pappa har MVG i Spektakulära Byggen För Barn På Tomten. Hur fagerlund slår man en lekstuga som står bredvid en studsmatta där man kan gå upp på taket via stege och hoppa från lekstugetaket (jmfr vedbotaket i Madicken) rakt ner på studsmattan. Game fekking over.

När en sen tror att dimmorna skingrats plockar Min kompis Fredrik fram ett äss ur bakfickan. Ringer och frågar om Systersektionen kan följa med äldstesonen i huset från fritids för att leka. Självklart, säger en annan och är glad att de tu ska leka tillsammans under överinseende av en sådan ansvarsfull vuxen. Vad en inte tror är att ässet i bakfickan är en åkattraktion värdig vilken lekpark de luxe som helst. De har en linbana i nära anslutning till sitt hus. Game fekking over.

I skrivande stund håller jag på att projektera en Balder-berg-och-dal-bana i skala 1:10 som ska stå klar på baksidan av vårt hus 2019. Då kan ni stå där med era gungställningar med vilka detaljer ni vill, stegförsedda lekstugor sammanväxta med studsmatta och linbanor med Tarzanfeeling. Pluttattraktioner.

Det var ni som började, kom ihåg det.

Inga kommentarer: