2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 22 augusti 2013

ETT TELEFONSAMTAL MED EN ÄLDRE MEDBORGARE

Nu vet ju inte jag hur ofta ni pratar med 85-åringar på telefon, men själv har jag det inte som nån varje-vecka-syssla precis. Fast igår, då snackar vi långbänk. Ingen kan som en sofistikerad långtidspensionär:

- Dra ut på ett telefonsamtal till att omfatta en halvtimme varpå man efteråt kan återge endast en bråkdel av vad som sades.

- Beskriva skillnaden på vertikal och horisontell i samband med bestämning av antal kubik på rot ståendes träd. Lite oklart om ens han lyckades med det. Men känns tryggt att ha fått det förklarat ändå.

- Få mig att använda uttryck som "gängse principer" och "självfallet". Skulle vara ett samtal med kungen möjligtvis som skulle öppna samma lucka i den linguistiska julkalendern och släppa ut dylika gammeldags glosor.

- Så självklart och bestämt utbringa "Det betingar ett utomordentligt värde!"

- Säga samma sak sju gånger till följd av lika delar glömska samt understrykande för att göra sin sak förstådd. Han är besviken på revisorn, det framgick ganska tydligt. Lite mer kan man faktiskt skriva ner lagret, det är väl det minsta man kan begära. Precis.

- Be sin hustru (85-åringar har inte en fru, de har en hustru) ringa upp igen för att säga att hennes man blev så slutkörd av samtalet att de måste ha lite tidsfrist innan de återkommer i ärendet. Det går bra det.

Sjukt impad av uthålligheten i delar av det gamla gardet. Jag vill också vara besviken på en revisor om jag uppnår en sådan aktningsvärd ålder som 85. Viva la pensionär.

Inga kommentarer: