2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 1 augusti 2013

NYA FIA

Tänk lite så här: du är inte jättesugen på ett parti Fia, men nån annan är det. Till exempel en dig närstående fyraåring. Med egen tärning, egna regler och med en Systersektion med vägg-i-vägg-liggande fotvårdssalong som eldar på stämningen. Vad gör du då?

Spelar ett parti Fia naturligtvis. Med Lilla Sektionen. Grundutrustning (förutom Fia-spel):

1. Tålamod.
2. Överseende med regelverket.
3. Överseende med att regelverket ändras under speltiden.
4. Överseende med att regelverket ändras till fördel för Lilla Sektionen samt till nackdel för dig (med dig menas i det här fallet mig).
5. Oavsett hur mycket regelverket förändras är det bra att läsa på innan du börjar spela. Du ska då läsa på reglerna till Nya Fia. OBS! Mycket viktigt att det är Nya Fia och inte traditionella gamla hederliga Fia. Sjukt många uppdateringar på de gamla reglerna kan härmed avslöjas.
6. Kolla upp tillgången på kompletterande tålamod på svarta marknaden. Om du hittar: köp massor.När spelet väl börjar kan man med fördel bygga upp motståndarens humör genom att anpassa sina drag något och försöka få till en jämn match ifall den skulle råka gå ens väg (trots regelverket). Kanske inflika att man inte behöver sura ihop komplett bara för att en grön pjäs når målet. Kanske påpeka det opassande när sektionen ifråga hånskrattar när en annan grön pjäs blir återförpassad till boet i draget efter. Lite uppfostrande åtgärder sådär. Om nämnde sektion då säger att han inte kommer att bli nedstämd (börja lipa om man nu ska vara lite tydlig i sitt språk) om han förlorar så föreligger en överhängande risk att han inte riktigt kan möta upp sin utfästelse när det drar ihop sig. För det går faktiskt inte att undvika att vinna (trots regelverket).

Avsluta sen med vad som kommer bli hans barndoms mantra: "Ibland vinner man och ibland förlorar man". Runda av med: "Man kan inte vinna varje gång, eller hur?". Sätt sektionen på avkylning en kvart och spela sen gärna ett parti till (kom ihåg att upprepa steg 1-6).

P.S Tillägg till punkt 5: Reglerna till Nya Fia går de facto inte att presentera då de hela tiden är under förändring. D.S

Inga kommentarer: