2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 29 augusti 2013

SO YOU THINK YOU CAN DANCE?

Glöm det. Om du inte kan dansa som Janet Jackson och hennes polare i videon till Rhythm Nation är det kanske inte så märkligt och du är ursäktad. Men du är fan ingen dansfantom, det är du inte.Några som så småningom aspirerar på liknande moves är Systersektionen med flera som idag tog sina första steg mot disco world domination. En timmes dansövningar med några nyfikna föräldrar tryckta vid väggen. Passet i korta drag:

* Alla seriösa dansare börjar med en uppvärmning som heter duga. En halvtimme in i passet upplyser dansläraren ynglingarna om att de fortfarande håller på att värma upp. Enligt säkra danskällor brukade Janet Jackson värma upp i fjorton timmar inför sina danspass.

* I disco räknar man inte längre än till åtta (ibland börjar de på fem märk väl). Det är inte på något vis för att discodansare skulle vara dummare än andra. Oh nej. De är snarare smartare. Tänk kurragömmadisco. De får räkna mer än 12 gånger längre. Fail för kurragömmafolket me thinks.

* Som discofantom bör man kunna lukta på sina egna fötter utan att dislokalisera dem eller avlägsna strumpan som luktprov. Om jag uppfattade det rätt så förfar man på det viset för att slippa känna svettlukten av de andra dansarna (FYI: man blir vansinnigt svettig av att dansa riktig disco).

* Några slentrianmässiga termer som är bra att känna till och förmodligen svänga sig med när tillfälle ges:

Diagonalen: gå tvärs över dansgolvet från hörn till hörn. Eller kanske snarare dansa.

Brödrosten: stå på ett vis som ser omöjligt ut för en stel 41-åring och böja på benen som om man ska ner i en brödrost som en blek toast. Man ska stå så för att inte bränna sig. Newsflash: bröd i brödrost utsätts för tredje gradens brännskador oavsett hur den för sig.

Termen som jag inte kan komma ihåg: när de under fem, sex, sju, ått pushar båda armarna framåt och skakar lite grann. Kom ihåg den. Och återkom gärna med ett namn på den.

Själv ser jag mer ut som gänget i den här fuldansvideon när jag dansar. Om det nu var nån som tvivlade på det.


Inga kommentarer: