2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 16 juli 2012

FOR FUTURE REFERENCE


När man är borta en stund från sitt hem (så pass lång att grannarna vattnar blommor och såna grejer) kan det vara bra att tänka över några prylar. Innan man åker. Det är också bra om själva åtgärdsfasen inträffar före avresa.

* Istället för att låta diskmaskinen härbärgera odiskade tallrikar, glas, knivar och andra köksgeråd kan man med fördel diska av allt innan man ger sig iväg. Om man inte hyser ett starkt begär efter att starta upp en mögelodling av storslagna mått vill säga. Då har man så att säga en redig grundplåt att bygga vidare på när man kommer hem (enkel tumregel: ju längre bortavaro, desto imposantare svampansamling). Skulle man nu vara lagd åt sporhamstringshållet anbefalles utomhusodlingar. Det blir nämligen lätt en smått obehaglig doft av diskmaskinslokaliserade rötenklaver plus den mindre angenäma estetiska utsmyckningen av kökets redskap.

* Om grannarna ska vattna blommorna och man stänger av vattentillförseln in till huset kan det vara till fromma för den framtida grannrelationen att upplysa om just det faktum att det efter lite spolning kan bli lite klent med drickat.

* Spara för fan inte öppnade yoghurtförpackningar vars bäst-före-datum passeras med råge under bortavaron. Nu är det kanske inte samma dignitet på obehaget i den bouquet som smyger sig ut i köket varje gång man öppnar kylen, men det är ett ooumkastligt faktum att det är ett obehag snarare än behag i nämnda odör.

* Utöva gärna någon form av väderkontroll. Ihållande regn som gör att ens syster inte har en chans att klippa gräset när man är borta ger bara dålig attityd hos Klippo Ferguson. Utöver den olyckliga omständigheten avseende gräsklipparens mentala tillstånd är heller inte den fysiska estetiken i gräsmattans decimeterlängd något att yvas över. Det är banne mig längre än gräset i hästhagen och hade det inte varit för elstaketet hade trion kusar säkerligen med glädjegnägg hoppat över och mumsat i sig hela gräsmattan.

* En annan bra sak att komma ihåg är att man kanske har gett sin syster fjärrkontrollen till garageporten bara för den händelse att hon skulle behöva komma åt Klippo Ferguson (om det inte regnar). Då slipper man ägna oproportionerligt mycket tid av sitt liv åt att leta och tänka på vad det var för genialiskt gömställe man har gömt fjärren på. Har man gömt den i Grycksbo är den tämligen svår att återfinna på Stråtenbo 853.

Skriv gärna ut och häng upp på kylen till nästa gång du ska på semester. Det ska jag göra.

Inga kommentarer: