2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 23 juli 2012

UPPDATERING: KATT


Jag jobbar på kontoret. Då passar Fru Nygårds på att ta med sig Lilla Sektionen och Systersektionen på utflykt för att kolla in kattprospekten, dvs försöka bestämma sig vilken av svart, grå eller vit katt som ska få komma till Stråtenbo och håra av sig på möblerna (de har tydligen andra färdigheter också, men jag återstår att bli överbevisad om denna sägen). Jag kan avslöja så mycket som att den vita redan är ute ur matchen. Man kan ju inte ha en vit utekatt på landet, det säger sig självt.

Hemma från kontoret uppkommer diskussion om vi inte bör ha två katter. Det bör vi inte ha, så mycket kan jag avslöja. Final: Grå katt vs svart katt. Vinnare på knockout: grå katt. Det går, som synes, som smort så långt. Kvarstår bara bestämmande av tilltalsnamn (katter har uppenbarligen varken mellannamn eller efternamn. I de flesta fall lär dock smeknamn vara en återkommande företeelse). Upplysningsvis är gråkatten av det kvinnliga kattsläktet. Ganska snart utkristalliserar sig tre grupper av namn:

A: HYGGLIGT VEDERTAGNA
1. Sara
2. Saga
3. Sylvia
4. Sally
5. Sixten (lite av en bubblare med tanke på genussituationen. Kan vara en hen)

B: LITE SPECIELLA
1. Saxon
2. Cissi
3. Cilla
4. Sassa (tänk vad kul att få smeknämna den här rackaren Brassa Mandelmassa!)
5. Sune (ja, se ovan liksom)

C: PRODUKTER AV PLANLÖS BRAINSTORMING
1. Cykelställ (brainstorming gone terribly wrong)
2. Skoskav (det bara dök upp i skallen, fråga mig inte hur det gick till)
3. Sigge Fürst (jag tror faktiskt att det var Lilla Sektionen som slängde fram det här alternativet! Helt otroligt om tänker efter. Sigge Späckhuggare borde ju vara före i kön så att säga)
4. Stormogulen (Systersektionen och hennes historiska referenser till indiska regenter alltså)
5. Sven Stolpe (lite stolpe in på listan)

Den uppmärksamme noterar givetvis att samtliga namn ljudar igång med ett s-ljud och att namn som Gustaf, Bucky, Fritz och Bagheera lyser med sin frånvaro. Det sägs ska vara bra för katter att bli kallade för ett namn som börjar med ett väsande s. Huruvida det är lämpligt att bli kallad för Sigge Fürst förtäljer icke katthandboken dessvärre.

Ett av kategori A-namnen kommer faktiskt jag på, nämligen Sally. Det är inte helt utan baktanke ska erkännas. Eftersom det varken blir en hen eller han så är inte Blixten aktuellt som namn (småbarnsföräldrar har koll på Cars-referenserna, ni andra kan ju kolla in Cars och Cars 2 så kommer ni fatta) och eftersom Sally är Blixtens käresta så passar ju det utmärkt som namn på hårbollen.

Ett mess från Fru Nygårds till kattavhändare bekräftar valet av individ och i förbifarten nämns Sally som tilltänkt namn. Mamma My blir förmodligen mycket nöjd med det namnet (även om hon aldrig lär se sin avkomma särskilt ofta fyra veckor från nu och framöver) eftersom det visar sig av returnerat sms att kattmormodern heter just Sally. Bra brainstormat där. See you in four weeks Sally.

Inga kommentarer: