2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 11 juli 2012

MEN GÖR INTE SÅ DÅ

Bara några korta rader om den här datawebbgrejen de kallar Facebook.


1. Man trycker inte på gilla-knappen åt ens egen statusuppdatering, ok? Det är typ som att skratta åt sina egna skämt (som jag i och för sig har en viss fäbless för och förmodligen gör alldeles för ofta för att det ska vara bra för min publika profil). Ponera att nån skriver "Jag sitter på dass" (jo, det förekommer dessvärre) och trycker gilla på den. Varför då? Helt jävla obegripligt.


2. Man skriver inte under inlägg med sitt eget namn. Det är så att säga en smula överflödigt. En Håkan skriver ett svar på Bertils fråga om det finns någon som har en kattunge till salu. Håkan skriver: "Nej. Mvh Håkan." Som synes blir det något av ett dubbelfel av Håkan, men sämst fel är att han tror att ingen vet vem som svarade på Bertils fråga.


3. Man skapar inte en profil åt sitt husdjur på Facebook, man gör faktiskt inte det. Katten Mymlan kan inte ge uttryck för vad hon håller på med på ett, för sajten, adekvat sätt. Hur mycket matte eller husse än vill vara Mannen Som Talar Med Hästar (jaja, eller katter då) så kan jag redan nu göra vederbörande besviken och meddela att någon Animal Whisperer som spökskriver åt en katt på Fejjan är mental istid i sin renaste form. Utöver ovan beskrivna knasigheter finns det väldigt lågt allmänintresse i att läsa en katts dagbok: Sover, jagar garntuss, kissar, äter, bajsar lite, dricker, sover osv. I 24 timmar.


På andra sidan no-no's: Om man vill vara säker på att skriva ett inlägg med många likes ska man inte göra som i reklamen och ta kort på sina egna fötter. Nej, man skriver helt enkelt ett inlägg som helt eller delvis avhandlar bacon i någon form. 100 % succé-garanti.

Inga kommentarer: