2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 10 juni 2015

BLOGG #102 - BORTAMATCH

Portman Road i all ära, men de roligaste matcherna är oftast de på bortaplan. Således bestämmer vi, ca två handfull medelålders män, att sikta in oss på The Valley i slutet av månaden november. Sagt och gjort, vi kör rendez-vous i huvudstaden. Sjukt bra plan.

Jag, Robin och Roffe (aka Glenn pga ursprungligen från Göteborg) delar rum. Sjukt kul (utom när Robin tycker det är en bra idé att prata i telefon kl 07.00 på morgonen). Smålandssektionen med Sekreterar-Roine i spetsen håller i middagsplanerna fredag kväll. Man kan säga att Roine litar på TripAdvisor som en annan sätter sin tro till att Wikipedia stämmer till 100%. Kan med andra ord inte gå fel. Vi hamnar på sydamerikansk köttrestaurang (brasiliansk eller argentinsk, lite oklart så här i efterhand) som serverar så mycket kött att korv- och köttstoppning får helt nya innebörder. När vi lämnar stället visar det sig att halva veckopengen har gått åt men ska man på bortamatch får man faktiskt bjuda till lite (särskilt när det är en smålänning som valt plejset).

Vi följer upp restaurangbesöket med vederbörliga pubbesök och fredagsbokslutet visar som vanligt några för många öl på sista raden. För att pigga upp oss lördag förmiddag hänger vi lite på Market Borough vid London Bridge där man kan hitta både piggsvin och kanin bland läckerheterna som bjuds ut på marknaden. Lämpligtvis har de ett gäng pubar i krokarna så vi smiter in och fyller på depåerna innan vi beger oss ut till The Valley och spisar lunch. Om gårdagskvällen var top notch lägger vi oss i andra änden av födostegen när vi klämmer kycklingkebab med pommes. Alla som överlever dagen utan matförgiftning är vinnare idag och får med sig en tavla med engelsk graffiti hem i handbagaget.

30/11 2013 Charlton Athletic - Ipswich Town 0-1, The Valley (0-1)

Här lär The Who ha hållit den konsert med högst ljud någonsin i rockhistorien. Låter ju osannolikt, men det uppmättes i alla fall 126db på ett avstånd av 32 meter från högtalarna (enligt Wikipedia, så det måste således vara 100% sant). Ljudvolymen denna dag är väl en smula lägre, men vi stämmer in i sång när så inbjuds till. Hela bortaläktaren är fylld och vi kan ännu en gång konstatera att Ipswich fans är toppchefer när det kommer till att närvara på bortamatcher.

Härifrån gubbjublade vi järnet när Smith gjorde mål
Vi upprepar succén från kvällen innan och pubar (obs, verb!) hela kvällen igen. Än till denna dag ett oöverträffat koncept.

Inga kommentarer: