2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 2 juni 2015

BLOGG #94 - ATT FIRA EN KOMPIS SOM FYLLER 40

Med tämligen jämna intervaller når man och sina kompisar från jämt så kallade aktningsvärda åldrar. Vid 20 års ålder gick vi på loppis och köpte Svansjön på stenkaka och tyckte det var en bra present och när ytterligare 10 år gått blev det oftast någon vettig grej. När åldern plötsligt fördubblats sedan Svansjönåren är det upplevelser som gäller, gärna med fotboll inblandat. Då undrar säkert vän av fotboll varför man väljer att åka och se Liverpool möta Wolverhampton? För att Min kompis Ola fyller 40, that’s why.

Vad gäller resande, boende och näringsintag blandas det verkligen högt och lågt vad gäller kvalitén. Ungefär som följer vad gäller Liverpoolvistelsen:

Flyg: Det onämnbara bolaget som forslar mänsklig boskap kors och tvärs i luftrummet. Men eftersom vi är ett knippe medelålders män på väg till UK funkar det fint. Direkt till den där Beatlessnubbeflygplatsen i Liverpool. Bra grej ändå att landa där.

Boende: Här kan man verkligen snacka om högt och lågt. Mest lågt får man nog säga. Eftersom vi landar på flygplatsen (vanlig grej när man är ute och flyger) bor vi första natten på Hilton och där kan man knappast klaga. Briljant boende rent av. Andra natten däremot. UKs finest fast helt och hållet tvärtom. Vi kommer resten av livet skylla hela incidenten på Min kompis Janos som av okänd anledning hookat upp sig med en ytterst skum figur för ackomodering. Vi har fått en adress och infinner oss där för att dumpa väskor inför matchen (plejset ligger bara ett stenkast från Anfield Road för övrigt) men blir ganska mycket mer än en smula förvånade när adressen inte finns. Precis där vårt boende ska ligga har de rivit ner en kåk. Rivit ner som i totalt forslat bort hela byggnaden och lämnat kvar ett staket. Då dyker det upp en sån där gök som är så nervös och steppstyrd att man önskar att mamma var med och kunde styra upp hela grejen. Han drar iväg i 140 och vi gör vårt bästa för att hänga med i tempot runt ett par hörn och rätt som det är står han och knackar på en dörr. Som man gör. Där ska vi tydligen bo. Status: tre våningssängar, heltäckningsmatta och ett fönster som släpper in regnvatten som rinner ner på nämnda heltäckningsmatta och orsakar vattenskada. Flådigt. Toalett och något som ska likna en slags duschinrättning i korridoren. Gemensam med övriga boende. Intressant upplägg. Ungefär så bor vi. Inte lika med ståndsmässigt.

"Hotell"

Näringsintag: Det är väl lika bra att erkänna med en gång att det blir en hel del ale. Vad gäller mer fast föda insisterar jag på att vi måste käka husvagnsburgare, annars har man ju inte varit på fotbollsmatch i England. Går inte ner så väl bland vissa delar i sällskapet. Orutinerat folk. Insistering nummer två är att äta middag på indisk restaurang och där faller hela grejen sällskapet bättre i smaken. 50% positivt utfall är ändå ett bra facit tänker jag. Den här grejen att vi äter fulkäk motsvarande kebab kl 04.30 efter att pubarna stängt är både bra och dåligt. Sämre husvagnsstandard på det krubbet. Bra ändå att klockan inte är 04.30.

Mitt i allt ätande och drickande ska vi gå på fotboll också. Sagt och gjort, rätt in på samma läktare som jag satt på i januari under Fotbollsveckan 2011.

24/9 2011 Liverpool – Wolverhampton Wanderers 2-1, Anfield Road (44 922)
Högst sannolikt är det något fel på mig och mina känslor för Liverpool för jag blir inte megaimpad av You’ll never walk alone den här gången heller. Bra sång och så men inte ståpälsframkallande dessvärre. Kul ändå att uppleva en fight på en så klassisk arena med barndomskamrater. Bra grej också att vi inte är där i januari utan i september så jag kan låta bli att dricka varm choklad.

Min kompis Ola does not walk alone

En annan kul pryl är att Liverpool lyckas betvinga gästerna med uddamålet och att det är en lite småtrevlig föreställning. Glada miner runt omkring och vi knatar tillbaka till puben vi hängde på innan match för att ta en post-match ale och kolla in Man U på tv då Min kompis Janos har den dåliga smaken att supporta denna röda drake (han supportade också Wolves i själva live-matchen och hade stora svårigheter att dölja sin glädje vid deras reduceringsmål. Orutinerat folk alltså). Befinner man sig på en pub i Liverpool ca 200 meter från Anfield Road gör man bäst i att hålla en låg profil när Manure gör mål. Det går väl hyggligt ändå med tanke på att vi kommer levande från puben.

Vi avslutar lördagen med ett besök på tidigare nämnda indiska matställe och häng på en Wetherspoonspub i city, vilket får anses ok då vi ändå är turister. Att det sen visar sig bo ett möhippegäng med högst tveksam utstyrsel på hotellet (ursäkta omskrivningen för ett rum utan utsikt med möglig heltäckningsmatta) som hörs på hela stället ingår väl i priset antar jag. Även om vi inte är ute superlänge har vi ändå optimerat tiden på boendet (hotellet) då vi ska upp tidigt för att ta taxi in till stan, äta frukost och ta tåget mot London. Vi får nog bryta precis här och fortsätta imorgon med tågresan, hänget i London och ett spontanbesök på Loftus Road. Stay tuned för bra supporterupplevelse.

Inga kommentarer: