2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 13 juni 2015

BLOGG #105 - ROB IN THE HOOD

Frukost, kan det va nåt? Absolut, säger jag. Och äter en hel engelsk sådan. Så börjar man en söndag i Nottingham och sen går hela dagen av bara farten. Men Robin Hood måste vi besöka först av allt.

OBS!! Ej räv.
Han håller inte till i Sherwood-skogen som man kanske skulle kunna tro, men faktum är att han står som staty i närheten av slottet. Det som är mäkta förvirrande är att han INTE är en räv, utan ser högst mänsklig ut. Skitkonstigt. Därefter kvistar vi vidare och hamnar på en ytterst gammal pub, till och med så gammal att den skryter med att vara den allra äldsta i hela kungadömet.


Vi har givetvis stämt träff med King Dave som är på väg upp till Nottingham under förmiddagen, men vi irrar runt lite på stan först för att ta in kultur, matställen och givetvis pubutbudet. Kungen har förstås kollat in en pub med fint ale-utbud och det är trevligt att surra lite med honom innan det är dags att knata iväg till hotellet med våra pinaler och sedan dra oss mot stadion.

5/10 2014 Nottingham Forest - Ipswich Town 2-2, City Ground (24 345)

Med tanke på att man alltid bör eftersträva autentiska upplevelser har jag införskaffat biljetter till bortasektionen på City Ground. En annan, och kanske mer trolig, orsak är förstås att jag håller på Ipswich. Men i slutet av dagen vill jag mest av allt ge en fin upplevelse till mina vänner och jag tror inte de blir allt för besvikna. Framför allt inte lika besvikna som jag blir över att Nottingham kvitterar till 2-2 på stopptid. Trist grej för oss och resten av det månghövdade bortaföljet, men ändå en fin insats av vårt blåtröjade gäng och bra tryck på läktaren.


Vi följer upp matchen med att äta middag på en Wetherspoonspub i city (billigt och nästan husvagnsburgarlikt välstekt käk) följt av ett drinkrace. As you do när två i sällskapet redan åkt hem och vi övriga fyra får roa oss själva. Bra avslut i Robin Hood-staden, fast om sanningen ska fram smakar den ena tillbringaren med grogg verkligen räv.

Rävdricka

Inga kommentarer: