2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 3 september 2012

STAND UP IF YOU'RE IN PR


Det här med att fylla 40 har medfört många bra presenter. Fortfarande mer än fyra månader efter den stora dagen finns många trevliga födelsedagspresenter att inkassera. Lördag 1 september: Stand-up på Raw Comedy Club i hufvudstaden.

Jag gillar ju mina hängslen och således sportar jag skjorta och hängslen. Mitt fagra sällskap om sju personer tar platser på främsta raden så vi ska kunna höra skämten först av alla. Clever. Självfallet får vi inte bara höra skämten först, vi får vara en stor del av skämten. Ex-polisen gone komiker, Hasse Brontén, tjänstgör kvällen till ära som konferencier och gör sig mycket bättre som komiker i verkligheten än på tv. Fru Nygårds bjuder på en straffspark när hon kommer lite sent pga kö i baren. Tacksamt upplägg för ett komikerproffs.

- Jaså, du har skickat ut henne för att köpa nötter? (nej, hon gör sånt ibland på eget initiativ. Helt crazy fru.)

- Hängslen idag, jaha. Reklamare? Eller PR-kille. Fast nej, inte med såna billiga skor. Storleken på de brillorna, får du in Viasat på de där?

När man läser ovanstående är det kanske en smula svårt att förstå vad som är roligt, men fysisk närvaro underlättar. Det känns också som en del av hela konceptet att involvera publiken. Särskilt de som sitter på första raden. Men andra får sig en släng också, som sällskapet från Pajala, möhippegänget och inte minst 5 andra i vårt sällskap förutom jag, PR-mannen. Herr Presentatör lämnar plats för andra komiker vid tre tillfällen under den två och en halv timme långa showen och de håller skiftande kvalité men genomgående tämligen hög, vilket inte minst märks på alla våra skratt och krampen i magen efter att det hela avslutas av entreprenören själv, Mårten Andersson.

Viktiga lärdomar av kvällen:

* Reklam- och PR-folk klär sig gärna i skjorta och hängslen samt skor av dyrare art.

* Vi kan säga upp tv-avtalet med Telia och använda mina glajor istället.

* En fru som inhandlar nötter på eget bevåg är den bästa sortens fru.

* Kompisar som arrangerar en dag med champagne och tilltugg, middag på lokal, stand-up, fri bar under kvällen och trevligt sällskap är de bästa av kompisar.

* Att tacka för showen genom att ta i hand efteråt kan få den roligaste av komiker att be om ursäkt för att han använde en som skrattstock. Det hade han ju inte behövt göra, det är ju det jag kommer att minnas.

* Går man på stand-up ska man sitta längst fram för en extra dimension. Gärna iklädd hängslen. Eller så säger man att man kommer från Pajala.

Inga kommentarer: