2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 24 september 2012

SYSTERSEKTIONEN LANSERAR ETT SPEL ALGA-STYLE


Det här är inget för småsektioner. Vi snackar Systersektionens domäner här. Som sig bör agerar jag agent i början av karriären. Vi har en guldkalv i vardande här:

Skräck. Årets spel 2013?


Allt man behöver är en spelplan med måne, hjärta och boll. Spräng in tre tomma rutor, några bollkort, tre pengar samt en tärning och du har dig ett briljant upplägg. En har måne, en har hjärtan, sen kör man igång. Tärningen har 1,2, eller 3 att bjuda på. Det är inget spel för kreti och pleti som säkerligen framgår av komplexiteten ovan. När man hamnar på sin symbol får man ta ett bollkort. Om man ropar boll samtidigt vill säga. Hamnar den andra på ens symbol får man ge ett kort till hen. Sen håller man på lite så fram och tillbaka. Det är inte helt klart vilken vikt bollkorten har men det tycks vara en smula böjbara regler i det här spelet. Den kritiske kanske skulle kalla de ostrukturerade. Vi kallar dem flexibla.

När man har varvat får man en av tre pengar och börjar om från start. Är man inne i ett sånt stim att det lyckas flyga in en andra peng får man välja valör på pengarna ifråga varpå man kan tjacka bollkort av motståndaren. När en spelare har lagt rabarber på samtliga bollkort är spelet över. Tror jag i alla fall.

Spelar man mot uppfinnaren av spelet kan det tänkas att man får höra någon av följande fraser:

- De kanske inte va så bra...(Kanske inte, men det är faktiskt första gången jag spelar. Give me some slack liksom)

- Då byter vi gubbe. (Fan alltså, jag ledde säkert med fem steg. Men man måste ju ge henne att de flexibla reglerna sätter extra piff på spelet)

- Då byter vi gubbe igen då. (Det är fadern som talar nu)

- Men det är inte med nu. (Dynamiskt och flexibelt räcker inte långt för att beskriva de här reglerna, det kan jag tala om)

- Kul va? (Ja, dynamiskt, flexibelt men framför allt kul, som Björn Borg skulle ha sagt)

- Det är inge kul. (Det är inte roligt när man uppfinner ett spel och det går bättre för fadern för en stund. Framför allt är det inte kul, som Björn Borg skulle ha sagt)

Ok, då har vi alla en klar bild av det som uppfinnaren kort och gott kallar för Skräck. Kanske det bästa spelnamnet någonsin. På frågan om det är läskigt är svaret nej. Det är inte läskigt, det är kul (Björn Borg hade för övrigt ingenting med det omdömet att göra). Nu återstår bara för agenten att sälja in idén till högstbjudande. Det känns som om det är dags att casha in nu. Alga-style.

Inga kommentarer: