2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 23 oktober 2012

DIAMONDS ARE FOREVER

Vi har börjat handla med diamanter. Det är svårt att tjäna tillräckligt med flis på traditionella produkter och det som en gång i tiden rubricerades som en flickas bästa vän verkar vara det nya svarta vad gäller att köpa och sälja med bra marginal.

Något som till en början är ohyggligt förvirrande är prissättningen och den - vad det verkar - enorma fluktuationen på marknaden. Den första stenen kostar motsvarande en miljon svenska kronor att anskaffa. Då ingår förvisso transport, dock lite oklart hur försäkringsfrågan är löst. Nästa sten har ett betydligt större värde och fyra miljoner känns verkligen som ett objekt som man måste göra sin läxa om innan eventuellt förvärv. Nu blir det så att den faktiskt förvärvas och det känns som om den här kan bli föremål för sömnlösa nätter.
 
Farhågorna besannas dessvärre tämligen omgående. Plötsligt betingar stenar för miljonbelopp inte ens ett värde motsvarande en kopp kaffe på valfri större kafékedja. Tillståndet kan ju inte bara bero på att det trycks upp nya pengar till höger och vänster, det måste finnas flera okända faktorer. Hela situationen är panikartad. Jag fattar fan inte reglerna för fem öre. Nästa sällskapsspel som Systersektionen syr ihop måste jag kräva att få ett komplett regelhäfte INNAN vi kör igång.

Inga kommentarer: