2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 28 oktober 2012

SVEKET

Det finns faktiskt en gräns för hur mycket en man kan stå ut med. Att om och om igen bli sviken trots löften om motsatsen. Ständigt alla dessa löften. I det långa loppet kommer det vara vi tillsammans mot världen. Pyttsan. Och fy fan. Det är allt jag har att säga. Fy fan Ipswich Town Football Club.
 
Vi går tillbaka mer än 30 år du och jag. Ett tidsspann med en hel del höga berg, men dess värre allt för många djupa dalar. Just nu är vi nere i en djup ravin och har kopiöst svårt att hitta en framkomlig väg upp ur densamma. Vi har ingen styrning och således heller ingen vettig riktning på ekipaget. Det som en gång var den stolta och fina gemenskapen Ipswich Town Football Club är nu ett vrak på havets botten som har försvinnande små chanser att bli bärgat för snabb och kompetent restaurering. Var hittar vi en kapten och vrakräddare av rang? Och om vi tror att vi hittat honom, hur i hela helvete ska han kunna styra upp den här röran av arbetskraft med tveksam kompetens och samarbetsförmåga?
 
Varje supporter vet att har man en gång sajnat upp sig för en livslång kärlek kommer det finnas många tålamodsprövande hinder längs vägen. För vissa fler än för andra och det är när man når botten som det stora provet uppenbarar sig (för vi har väl nått botten nu Ipswich Town Football Club?). Finns du där vid lagets sida trots klubbens fortsatta svekfulla beteende? Å andra sidan, varför skulle du det? Kanske säger du då att "Älska mig som mest när jag förtjänar det som allra minst". Säg vad som helst, men säg inte så, ok? Förvisso är det sant in i minsta detalj, men liknande lustifikationer gör sig bäst på kyrkogården för förtappade kylskåpsmagneter med lökiga ordspråk. Hur som helst: är du kvar på båten eller har du evakuerat via styrbords reling? Själv står jag kvar en bit akterut och öser vatten så gott det går, men det är jobbigt när skutan står orubblig på havets botten. Det hjälper väldigt lite om man säger så. Men jag står kvar likväl. Och många med mig. Men alla undrar vi vad som pågår. Varför är vi mitt i den till synes värsta krisen på mer än 50 år? Varför är det så Ipswich Town Football Club? Snart måste vi ha svar. Det sista vi vill göra är att abandon ship, men det börjar bli jobbigt att andas här nere. Och ösa vatten. Mayday. Mayday. Mayday så in i bänken.

Summa summarum


Inga kommentarer: