2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 1 oktober 2012

TIVOLI FÖR KATTER


En katt är lite som en guldfisk fast den inte kan simma lika bra. Plus att den kanske är grå eller svart till skillnad mot guldfisken som man lätt kan tro håller på Holland i fotboll. Katten som djurart ter sig även vara väldigt lättroad. Om man säger så.

Ponera att katter skulle ha sin egen nöjespark, typ Gröna Lund, Tivoli eller Liseberg. Take a pick. Sannolikheten att man skulle hitta traditionella karuseller och lustiga hus får man nog bedöma vara förhållandevis liten. Större chans då att pälsdjuren införskaffar åkband till följande attraktioner:

* Toaletthuset. Eller offentliga toaletter som det heter på människospråket. Katten a) råstirrar på folk från människobyn som uträttar sina behov, b) slickar på toaborsten eller c) slentrianrullar pälsen i tvättstället. Ursäkta för eventuellt framkallade inre bilder, men det är lite så de jobbar faktiskt.

* Slottet fullt av bord. Fullt tillåtet att vistas på alla bord 24/7.

* Klöshuset. Ett helt hus med soffor, människoben och tvättlinor med kläder hängandes i lagom klöshöjd. Max ett besök per katt och dag.

* Sovtunneln. Hårbollar hoppar i båtarna i par och slaggar sig igenom den fyra timmar långa färden. För ett tillägg om tjugo spänn får man ligga på en husse/matte och för ytterligare en tjuga utgår bonus i form av fri klösattack på människofötter.

Förutom de förträffliga attraktionerna ovan kan missarna självklart få sig en bit mat och en liten stänkare på Myntahyllan eller Whiskasbaren. Alternativt kan de nyckfulla varelserna spela en slant på Torrfoderhjulet och gå hem med en tiokilossäck i släptåg. Eller så tjackar man bara en strut med friterade guldfiskar från en av kioskerna (visualisera inte, det blir inte bra). Allt för kattens rekreation förstås.

1 kommentar:

Wikki sa...

Hm vi har ju redan dresserat våra respektive människor att tillhandahålla exakt dessa nöjesfält, hemma där vi bor... IQ guldfisk forget it! Berätta för mig vem som är definitvt överlägsen i sammanhanget??? Ni är lurade, människor, luuuurade!
*svansdans*
NosPuss Wikki