2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 9 oktober 2012

RENT HYPOTETISKT ALLTSÅ


Ponera att det finns folk som har mobiltelefoner som de inte använder på adekvat sätt. De utnyttjar inte sociala medier och en del har inte ens smartphone utan använder sin mobil till att skicka meddelanden och, ve och fasa, ringa. Lite grann som min mamma.

Det här ska dock inte handla om min mamma (även om delar av nedan beskrivna hypotetiska sällskap rent åldersmässigt skulle kunna vara det). Kanske ska det istället handla om att någon på ett kontor får telefon precis när han och hans kollegor ska gå på lunch. Samtalet ifråga pågår längre än vad som är brukligt och när det väl är slut ger ett snabbt överslag av tid för handen att det med största sannolikhet inte är någon idé att ansluta till sällskapet för lunchsällskapets skull, enär själva sällskapet förmodligen redan skulle ha inmundigat lunchen och han skulle få sitta där på lunchrestaurangen mol allena. Rent hypotetiskt skulle man kunna tänka sig att nämnda kollegor skulle vara behjälpta av att bli informerade om sakernas tillstånd. Bland annat till följd av hans oförmåga att teleportera sig själv väljer han då att ringa sina lunchkompisar. Med sin smartphone.

Han börjar då med att ringa till den ena av de två som kvistat iväg för att inta dagens första lagade mål. Till en början kan han tycka att det var ju en väldig sinkadus att det börjar ringa i kollegans handväska som ligger på arbetsplatsen bredvid. I nästa moment kan han tycka att det var ju inte så begåvat att ha telefonen i väskan när väskan inte är med på lunch. Inte för att väskan eller telefonen är hungrig eller så men kanske för att det hade varit lämpligt pga teleporteringsoförmågan. Till protokollet ska dock först och främst föras att den här personen i vanliga fall är synnerligen begåvad, men när det gäller just att ta med sig sin smartphone på lunch kan det föreligga en viss begåvningslucka (Det är ingen som påstår att det är på det här viset, men rent hypotetiskt kan det finnas en möjlighet). Men, nu är ju problemet enkelt löst eftersom sällskap nr 2 (OBS! Ingen inbördes ordning, de är lika begåvade och hela den biten, men bara så vi kan skilja på de här hypotetiska personerna) också finns med på promenaden till lunchstället och även hon är innehavare av en mobiltelefon (OBS! Ej smartphone, så oddsen ter sig större att hon de facto svarar, ety det finns inte många andra funktioner på just hennes mobil). Sinkadus nr 2: Det ringer i en annan handväska på en annan arbetsplats i närheten.

Nu kanske man kan tänka sig att människor som går på lunch utan att ta med sig mobil apparatur som man kan telefonera med gör det av en anledning. Att slippa prata i telefon. Gott så. Då får den här hypotetiske mannen som inte orkar vänta på att teleportering blir nästa stora grej näst efter smartphonen och som inte kan nå sina lunchkompisar och som en direkt följd av detta inser att det är en bättre idé att gå och hämta bilen som står på verkstan och väntar på att bli hämtad bara göra just så. Simple as that. På vägen dit kan hända att han stannar till för att äta lunch. Eftersom han inte äger någon handväska har han med sin smartphone. Om det nu faktiskt skulle ringa från nån handväska på en arbetplats nära hans eller så.

Eventuella likheter mellan ovanstående hypotetiska figurer och i verkligheten existerande personer är givetvis en ren sinkadus (nr 3).

Inga kommentarer: