2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 10 april 2013

DRAMALEKTION MED SYSTERSEKTIONEN

Ni har säkert varit med om det hundra gånger, men för mig var det nytt. Man kommer hem efter att ha jobbat, varit hos frisören och kompletteringshandlat fyra liter youghurt. Det är ju just då som det är upplagt för dramatisering av valda delar av Madickens äventyr. Släng dig i väggen Johnny Drama. Pass på.

Varje seriös dramaturg vet att förberedelser, detaljer och hårt arbete är vägen till en framgångsrik gestaltning av ett klassiskt barndrama oavsett om den konstnärlige ledaren är 6, 36 eller 76 år gammal. Således får fadern i ett antal steg genomgå en total chefning i att vara Madicken & Co. Givetvis antas en anfang innebärande att varsitt förkläde knyts på både fadern och Systersektionen. Steg 2 (som varar resterande del av repet) i processen innebär för nämnda faders del att ta regi av regissören:

- Sätt dig på sängen (med sängen menas vedbotaket i den här tappningen. Paraply anländer senare).

Hon trycker igång storyn på stereon där systrarna sitter på vedbotaket, kastar köttbullar och Madicken sedermera provar att flyga medelst paraplyet. Under de minuter som passerar ger hon direktiv som hela tiden harmonierar med vad Astrids röst förmedlar från CD:n och någon verbal kommunikation med pappan är inte nödvändig. Kroppsspråket är tillräckligt. Hon dammar i golvet i flygsekvensen och under konvalescensen står faren plötsligt där och ger henne kort, docka och två ringar. Allt minutiöst preparerat och helt i enlighet med skivans röster. Teaterregissören tackar för faderns medverkan och ser nöjd ut med kvällens repetition. Det har hon all rätt att vara.

Nu hoppas jag bara att hon ringer och säger att rollen är min. Hoppas.

Inga kommentarer: