2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 11 april 2013

TOUR DE PETIT SECTION

Tänk vad kul det hade varit att skriva något om sin förstfödde son när han anammar cykelsporten i etapper. Till exempel när han tar sin balanscykel för att tillsammans med fadern trampa (eller i hans fall sparka) iväg till farmor och farfar. Det hade varit nåt att skriva om.

På grund av faderns förestående landsflykt och Fru Nygårds mötesdag på jobbet har farmodern accepterat sektionsvaktande. Således måste småsektionerna transporteras redan idag till närliggande barnpassning.

Det är inte lätt att sparka sig ett par kilometer uppför till sin faders föräldrar. För att underlätta hela upplägget gör den snillrike då som vilken genomdopad tour de francevinnare skulle ha gjort: anammar utmaningen i etapper.

Etapp 1: Grusväg fram till bäcken. Bäcketappen. Föga förvånande vinns den av Lilla Sektionen genom ett tidigt ryck de fem första meterna.

Etapp 2: Bäcken till backen. Backetappen. Fruktansvärt jämnt. Fadern tappar etappvinsten genom en klantig manöver precis före målsnöret.

Etapp 3: Backen till stora vägen. Mellanetappen. Chanslös. Åberopar tjuvstart, men klagar för döva öron.

Etapp 4: Efter en utförslöpa som utgör transportsträcka och inte ingår i touren kommer vi fram till en av de längre etapperna med start vid den gröna toalettstolen (fråga inte) och mål vid Linneas hus. Toalettetappen. Inte ens en målkamera kan skilja oss åt! Jämnt skägg och oavgjord etapp. Ser lite skrynkligt ut i sammandraget dock för Stora Sektionens del vilket också bekräftas av Lilla Sektionens patenterade skräckfilmsskratt som ljuder över åkrarna.

Etapp 5: Första deletappen i Stora backetappen. Ny etapp till varje lyktstolpe. Jobbigt att hänga med. Timmarna som Lilla Sektionen spenderat framför Viasat Motor betalar av sig med hans osvikliga förmåga att stänga vägen för bakomvarande ekipage (fadern). Förlust igen.

Etapp 6-9: Övriga deletapper i Stora backetappen slutar med två förluster och två oavgjorda. Spenderar mer tid i diket än på asfalten till följd av de smutsiga stängningsmanövrarna som företas av killen med ledartröjan. Fadern tycker det är onödigt att spela ett sånt fult spel när det uppenbarligen är sådan klasskillnad.

Etapp 10: Defileringsetappen. Hela sträckan på Rexbovägen är en formalitet. Till slut kommer en vinst för klungan i grevens tid och Lilla Sektionen ser ut att kunna bryta hela loppet till följd av några sekunders tappad koncentration. Dock tillkommer en elfte etapp för att få den lille på gott humör i målet.

Epilog: Minimannen spurtar i mål och jublande återberättar han Tour de Petit Section i sin helhet för sin farfar vid ankomst slutdestination. Kan tycka att farfadern är lite väl entusiastisk i sin reaktion. Det är väl bara att träna hårdare och sikta på nästa etapplopp. Borde finnas ett lopp runt hörnet lagom till hemkomst från landsflykten. Då ska han få se på andra bullar.

Inga kommentarer: