2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 14 april 2013

EN HELT VANLIG HELG I ENGLAND

Det är olika hur en vanlig helg i England företer sig. Antingen är det bara att flyta med eller så är man den som underlättar själva flytet. Lördagen är definitivt en sådan dag som det senare alternativet antyder.

Samling vid tolvsnåret på den vanliga centralpuben för att ljumma igång. Vissa har dock gjort lite förarbete och konstaterar förnöjt vid ankomst att vederbörande icke är helt nykter. Eftersom undertecknad har finansiellt administrativa åtgärder att vidta får ölen anstå till nästa pub. Tack vare bättre biljettpriser än vad de drygt 40 medresenärerna pyntat in till kontot ska till samtligas glädje en rejäl återbetalning ske. £700 plockas ut från supporterklubbens konto och det är märkligt att gå runt med så mycket pengar på fickan. Utbetalas kvickast möjligt varpå även jag kan få en ale eller två med bland annat dessa trevliga människor:

Trevligt. Satans trevligt folk.


En helt vanlig helg i England inrymmer givetvis en fotbollsmatch också, så även denna helg. Låt oss inte prata så mycket om nämnda match. Knappt 21 000 på Portman Road går därifrån besvikna medan 1 000 st av de totalt 22 000 på plats vänder norrut med ett smil på läpparna. För att sammanfatta det hela; det gick inte bra.

Har ni gått hem nu?
Ett dåligt resultat på fotbollsplanen behöver ju inte utesluta en trevlig kväll. Således knallar vi bort till förbokat bord på den eminenta indiska restaurangen The Dhaka. Snubbarna som jobbar här bär in så mycket mat att de skulle kunna utfordra halva England. Totalt överdimensionerade portioner. Men gott så in i bänken. Och dessa trevliga människor:

Trevligt. Satans trevligt folk.
För en gångs skull är inte jag och Fru Nygårds kvar till sist. Vi knallar hemåt vid halvelvasnåret och det är bomull för kroppen att få sova. Särskilt som söndagen och dess supporterfotboll väntar. Jösses.

Fru Nygårds vinkar adjö tidigt på morgonen för att åka buss i närmare fyra timmar till Heathrow medan jag och Ginge gör oss redo att möta Punch Drunk FC. För att undvika att spela utan avbytare har vi lånat in ett gäng lokala förmågor. Det visar sig att vi blir så många att det finns en hel handfull avbytare att tillgå. Elegant.

Elegant gäng fast för många lånespelare
Nu ska vi inte gotta oss i några detaljer från matchen utan nöja oss med att konstatera att det var en good day out. Resultatet har också fallit i glömska om man säger, vi är inte King of the World. Men ett tag såg det bra ut:


Svarta byxor? Hur fan tänker du egentligen?
Annars går det bra. Imorgon är det späckat schema igen. Guidade turer, grillning och fan och hans gammelmoster Greta. Det blir grejer det.

Inga kommentarer: