2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 8 april 2013

IPSWICH STORIES - DEL 4

Som tidigare indikerats här på bloggen kommer det till helgen att företas ytterligare en tripp till stan som kallas Ipswich och ligger i det förenade kungariket. Så pass många som 45 svenskar gör gemensam sak med ca 30 norrmän och ska bevista Ipswich-Hull på Portman Road. 25 av svennekompisarna kommer vara kvar tills onsdag tillsammans med en och annan av nordmännen. Men det är ju inte alltid man är lika många som åker. Eller är borta lika länge. Ibland kanske man bara är en herre och Fru Nygårds och en Lasse som är borta mindre än ett dygn.

Vid den tiden det begav sig, dvs första april 2006, hade flygbolaget från den gröna ön med det tvivelaktiga ryktet dirigerat om UK-trafiken som utgick från Västerås till Luton istället för Stansted. Väldigt praktiskt om man vill åka till Luton och Kenilworth Road för att titta på fotboll. Man åker inte till den stan för att göra särskilt mycket annat. Den är inte med i några brittiska resemagasin om man säger så. Det kan vara en bra idé att hålla sig inomhus efter mörkrets inbrott så att säga. Men funkar som sagt utmärkt att åka till för att kolla fotboll. Luton mot Ipswich i en betydelselös ligafight på vårkanten till exempel.

På fredagen hade det uppenbarat sig en gravidindikation på en sticka i det Nygårdska huset. Ingen öl för Fru Nygårds således. Vi kunde lika gärna ha använt Lasse som gravidtest.

- Va, ska du inte ha nån öl? Aha, du är gravid!

Märk väl, det var ingen fråga det inte. Glad nyhet. En tråkig nyhet var att Lasse Jr fick en allergireaktion på morgonen för avfärd och fick ställa in. Mycket besviken ung man. Trist nåt så in i bänken. Men vi andra for och med en sån kort resa gör man enklast att sammanfatta i några punkter (obs, tempusbyte!):

* Smidig flygning. Landa på Luton, ta taxi till puben. Flashigt.

* Dricka öl (ej Fru Nygårds) och äta lunch på puben. Kanske den märkligaste lunchkombon någonsin. En fullt fungerande chilli fullknökad med strips. For realz. Det gick ju ner, men för tankarna till gårdagens bacon med choklad. Mycket dålig allians.

* Ny taxi, den här gången till Kenilworth Road. Flashigt.

* Kliva in på full bortaläktare och sjunga halsen trött. Bli lite ledsen i ögat över att hemmalaget visar prov på dålig gästvänlighet och vinner med 1-0.

* Förundras över att det bara finns läktare på tre sidor av planen. Ena långsidan består enbart av loger. Inte flashigt.

Three stands, you've only got three stands


* Post match snabb sorti med hjälp av King Dave. Lasse kvar i Luton med sin polare Ian med son som också är med. Dave + Queen Linda (det är hans fru som vi egentligen inte kallar för Queen men det verkade flashigt och bra att kalla henne för det) styr upp pubbesök och listar ut att någon är gravid.

* Middag på det, trevliga samtal och påföljande få timmar sömn innan skjuts till flygplatsen och avfärd hemåt i arla morgonstund.

Ungefär så. Kortaste UK-resan i min bok. Men väldigt rolig och minnesvärd. Uppenbarligen.

Inga kommentarer: