2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 30 april 2013

BOOT SALE - DUTCH STYLE

Ni vet den här prylen när man sitter på en av stans restauranger för att inmundiga lunch och det plötsligt utanför fönstret svänger upp en holländsskyltad bil på trottoaren. Nej? Låt mig då lite kortfattat berätta hur det funkar.

En holländare (kan förstås bytas ut mot valfri nationalitet, men är kärran skyltad med NL kan man utgå från att det är en nederländare) kliver ur ekipaget och kliver in på stället, letar reda på chefen, drar ut densamma på trottoaren och öppnar bakluckan på kombin. Typiskt holländskt beteende (andra kända fasoner är ju att dricka Heineken, åka skridskor i skenande fart och envisas med att klä sig i orange) som nu även nått Sverige. I bagageutrymmet ryms så en utsökt samling köksgeråd som försäljs genom så kallad uppsökande ambulerande verksamhet. Den här snubben ligger inte på soffan och väntar på att affärerna ska komma till honom om man säger så. Vill man bli av med bilen från trottoaren tjackar man nya traktörpannor eller ringer bärgarn. Simple as that.

Det är så klart så här det ska gå till. Nästa vecka sladdar han helt obekymrat in på krogtrottoarerna och kränger Heineken, Amstel och Bavaria.  När han har skickat på dem en pall med bira kastar han förstås med en teflonpanna eller två. Holländsk boot sale, snart på en trottoar nära dig.

Inga kommentarer: