2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 20 maj 2013

EN ÖNSKELISTA MITT I MAJ

Det är inte precis julafton, men enligt uppgift är det helt ok att sammanställa en önskelista ändå om man är på det humöret. Något som det inte heller är särskilt jättenära i tid men dock bra mycket närmare än jul är den häringa festivalen 10 minuters bilfärd från den här byn där vi bor. Tänk vad jag hade blivit glad om de hade överraskningsbokat en eller två av de här önskeakterna.

Kacey Musgrave. Countryjänta som lutar mer åt pophållet med - för countryvärlden - kontroversiellt ickekonservativa texter. Trolighetsgrad: 1 av 10.

Lindi Ortega. En annan countrystänkande donna med en fantastisk röst. Briljant senaste album att glänsa med. Trolighetsgrad: 1 av 10.

The Leisure Society. Pop av finaste märke där en av årets hittills snyggaste popmackor utgjorde förstasläpp från senaste urstarka plattan. Fight for Everyone rullar lite grann på P3 faktiskt. Lyssna och önska att få se dem live. Trolighetsgrad: 2 av 10.

Lloyd Cole. Den gamle räven släpper nytt i sommar. Själv har jag pyntat $100 som en delfinansiering av det nya albumet. Minns inte om det ingår något mer, men jag ser det som en investering i mitt eget välbefinnande. Från vad han skrivit om tillkomsten av skivan på sin studioblogg verkar det bli nåt väldigt fint. Matthew Sweet och ett par till gamla gamänger från förr är med och det är väl en kvalitetsgaranti om något. Om han varit europabaserad hade trolighetsgraden varit högre, men nu: 4 av 10.

Johan Örjansson (med band). Länge sen jag tjatade om den här killen. Således dags att lägga in ett tjat igen. Garanterat value for money! Skicka in gänget att spela vid niosnåret på Athena. Succé! Trolighetsgrad: 6 av 10.

A Lanky Swede. Han gjorde en av 2012 års finaste album och borde vara en fullträff på en mindre scen. Knappast troligt dock att han kvistar hem från Kanada, men en får ju hoppas. Trolighetsgrad: 2 av 10.

Ok poptomten, do your magic. Jag väntar vid hörnet av Domnarsvallen och trafikljusen så länge.

Inga kommentarer: