2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 29 maj 2013

ETT KATTÅR

Som gemene man och kvinna säkerligen känner till är det inte varje dag en katt har födelsedag. Det är cirkus en av 365 dagar om man ska försöka vara någorlunda exakt (stämmer i alla fall tre av fyra år). Idag fyller ett för oss särskilt kattdjur ett år. Eller som Lilla Sektionen uttrycker det hela: noll och ett halvt år.

Vid pass ett års ålder har vårt lilla loppbo utvecklat en jägarförmåga som hon verkar rätt nöjd med, smyger runt som om hon vore Shere Khan på jakt efter diverse småanimalier. Eftersom vi bor på landet och har en räcka olika två- och fyrbenta samt fjäderbeklädda villebråd inom slaghåll är utbudet på potentiella offer särdeles gott. Följande varelser, utan inbördes rangordning, finns att tillgå:

Fåglar. Något av en favorit hos Fröken Sally. Dessvärre har hon inte utvecklat tillräckligt selektiv förmåga när det gäller att välja bort exemplar som är bärare av salmonella. Klart minus som det måste bli skärpning på under nästkommande levnadsår. Katter som går på dropp är inte bara extremt osexiga, de är fruktansvärt dyra i drift också.

Möss. Den första hon fångade lämnade hon stolt i hallen för lit de parade, men därefter verkar fångstfrekvensen ha avtagit betänkligt. Inte en enda liten råttsvans synes ha fastnat i hennes gap. För att få godkänt till nästa bursdag måste fångstnätet innehålla minst fördubblad skörd.

Hästar. Sjukt ointresserad av hästjakt den här katten alltså. Att husse gillar hästkorv verkar ha gått henne totalt förbi. Hon verkar helt köra efter evolutionsstegegrejen och ger sig inte på djur som är större än henne själv.

Får. Som en logisk slutsats av hästpunkten får man väl anta att även fårspåret är uteslutet.

Så långt vad jakt anbelangar, men hon har ju faktiskt andra företräden också. Till exempel kan hon i hög hastighet slänga sig ner i klappfärdigt läge på golvet precis framför vem som helst som ser ut att kunna greppa hela konceptet med att stryka en katt medhårs. Andra specialområden utgörs av att väcka folk medelst irriterande jamning klockan halvfyra på morgonen samt gå in och ut ur huset inte mindre än fjortontusen gånger på ett dygn. Det är vad man i kattkretsar kallar spetskompetens. Och nu fyller hon ett år kissemissen. Bless.

Inga kommentarer: