2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 27 april 2014

ATT HÖRA TALAS OM EN SPEEDWAYSKYTTEFÖRENING

Ni vet när man skrattar så mycket på en dag att det borde vara behäftat med tvångsintagning på institution. Precis så mycket skrattade sju manly men i Stråtenbo igår. Eller så värst manligt var det väl inte. Vi snackade SGI, föräldrapenning och lite om Solvarbo Speedwayskytteförening.

Med två Borlängepöjkä på besök (tillika medlemmar i klubben Varpa) är det lätt hänt att ämnet halkar över på Solvarbo Speedwayskytteförening. Plus får man lära sig hur Varpamedlemmarna håller i ett vinglas (i glasfoten med tumme och pekfinger) vilket tydligen i vissa sammanhang bedöms som fullständigt livsfarligt om man är på lokal eller uteservering då en del klientel kan komma fram och be en sluta med sånt där för att det helt enkelt är förenat med livsfara. Jag har tänkt på den här grejen i ca ett dygn nu och kommit fram till att vederbörande måste ha menat att det är farligt för att det är lätt hänt att vinet slås ut. Någon annan överhängande fara går inte att se i mitt tycke.

I övrigt ägnade sig Min kompis Fredrik åt ett Lifehack som inte gick av för hackor. Tyvärr glömde vi filma (två ggr) men det finns dokumenterat av andra lifehackare som också kallar hela grejen för How to cut tomatoes lika a Ninja. Min kompis Fredrik såg inte riktigt ut som en ninja, men var rackarns cool när han skivade körsbärstomaterna like a tvillingfarsa från Kavelmora. Alla i sällskapet var givetvis mäkta imponerade.

När mörkret sänkte sig över byn passade vi på att skjuta lite straffar på Portman Stråtenroad. Frapperande dålig sikt på en fotbollsplan när det är mörkt ute om man frågar mig. Önskemål om strålkastare till framtida events framfördes från flera håll och det är väl bara att titta över budgeten för underhåll av fotbollsplan. Målvakterna skötte sig med den äran, även om en av två Varpakillar läckte mer än lovligt mot slutet. Dock räddade han min straff då den var på väg rakt mot hans gin & tonic som han ställt på mållinjen. Hade han ställt GTs längs hela linjen hade han garanterat spikat igen helt och hållet.

Avslutningsvis avslutade vicepresidenten i ITFC Sweden samt moi kvällen med ett Spotifybattle. Uppfriskande indeed! Vi höll ut till tresnåret (till skillnad mot på midsommar då klockan var närmare fyra innan vi gav upp, fast det kanske berodde på att vi drack whisky tills flaskan var tom den gången) och var ganska nöjda med oss själva.

Att ha polers från förr, nu, här och där till att stråla samman för en dag i fotbollens och humorns tecken är en formidabel idé. Rekommenderas starkt. Bjud gärna in någon från Solvarbo samt en ninjaliknande farsa så är ni på god väg att få ihop ett slagkraftigt sällskap.

Inga kommentarer: