2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 17 april 2014

ORIMLIGHETEN I ATT VEM SOM HELST SOM HETER ÅKE ENS KAN FÅ SKAFFA KÖRKORT

Man känner igen dem på stilen. Han som ligger precis bakom, ca 2 meter, och slickar ens kofångare. Han som kör 10 km/h långsammare än hastighetsbegränsningen precis HELA TIDEN. Han som kör mitt i vägen. Han som kör 10 km/h snabbare än hastighetsbegränsningen när en fil går över till två och sedan klimat- och hastighetskompenserar med att låta bilen färdas 10 km/h under rådande fartgräns när det bara blir ett körfält igen. Och alla heter de Åke. 

ÅKE I:
Tror att en genomsnittlig afrikansk elefant väger ungefär som ett gosedjur och tycker därför att det är inte är någon ko på asfalten bara för att han ligger inom en armlängds avstånd från bilen framför. På motorvägen. I 120 blås. Förutom att Åke I har svårt att hålla isär ordspråk, sportar en närmast orealistiskt dålig uppfattning om tyngdlära samt är allmänt dum i huvudet är han också en fara för sig själv och sin omgivning. 

ÅKE II:
Den här sortens Åke har ofta en ny bil som är extrautrustad med en feature som sänker hastigheten något för att bespara Åke II fortkörningsböter. Åke II är en indirekt fara för sig själv och andra eftersom han har som spetskompetens att irritera sina medtrafikanter så pass mycket att antalet felbeslut hos trafikanterna ifråga ökar lavinartat. Han är varken allmänt eller särskilt dum i huvudet utan mest en produkt av sin flashiga pensionärssläde. På söndagar har han dock en tendens att bli lite halvkorkad när han styr ut pärlan på motorvägen för den veckovisa helgstyrningen. På motorväg får man nämligen bara köra i 90 km/h. 

ÅKE III:
Du möter honom överallt och då menar jag MÖTER. Denna Åke åker inte nära åkern om man säger så utan snarare tvärtom. Åke III:e Placeringsdefekt åker nämligen ett par decimeter in på din körbana. Oklart varför men några plausibla förklaringar come to mind:

A) Han värnar om vägrenen. Tycker faunan vore urlakad utan den. 
B) Åke III tycker om att andra människor är beroende av att dansa efter hans pipa. Det har aldrig slagit honom att han är beroende av andra bilisters förmåga att dansa efter nämnda pipa för att han över huvud taget ska kunna fortsätta irritera sina medtrafikanter. 
C) Det vore olyckligt om han blev omkörd eftersom han tvättade bilen igår och det vore olyckligt om bilen blev smutsig precis nu även om den ska tvättas imorgon igen. 
D) Han är dum i huvudet och en fara för både sig själv och andra trafikanter. 

Jag vet vilket alternativ jag gissar på. 

ÅKE IV:
Åke IV:e Tunnelseende tycker det är egalt om man håller jämn fart hela tiden eller om man varvar snabba partier med långsammare dito. Eller förresten, han föredrar variation. Är så pass enkelspårig att han ökar farten när det blir dubbelt spår och vice versa. Retar sig till döds på Åke I som ständigt ligger i arslet så snart det blir enkelt körfält, pekar finger åt Åke II när det blir dubbla körbanor och garvar ihjäl sig åt Åke III som ständigt repar lacken i vajerräcket. 

Det förefaller finnas en orsak (eller 2,3 eller 4) till att Anita inte döpte Televinken till Åke.

Kör försiktigt i påsktrafiken. Särskilt om du heter Åke. 

Inga kommentarer: