2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 8 april 2014

VECKANS TIPS - POPSKOLA FOR REAL

Med jämna mellanrum måste Popskolan by Nigge leva upp till sitt namn. Den kan inte bara hålla på och presentera matnyttig info i samband med resor till Belgien och Ipswich, katt- och pandatramserier samt småsektionernas framfart i allmänhet. Ska det vara en popskola så får den ju helt enkelt försöka ge ett tips eller två inom området popmusik. Vi börjar med ett, det kanske blir lite mycket med två på en gång.

Musikdjungeln alltså. Det finns ca 40 000 miljarder låtar att välja mellan på internet (grov uppskattning, ej källgranskad siffra) och då är det lätt att inte hitta det man letar efter eller till och med svårt att veta vad man söker och då är det ju i sin tur helt omöjligt att anträffa det man tror sig försöka nosa rätt på (OBS att man får lyssna på sånt som är lättillgängligt också). Hur som helst så kom den här min väg:Själv tycker jag att de har misstajmat fotot för det hade väl varit bättre om de inte hade fångat henne på bild precis när hon tappade pälsen men vad vet jag, det kanske var varmt i studion.

Om du tycker att namn eller bild verkar bekant så är det inte helt osannolikt. Chansen finns att du sett någon av de 30-tal filmer hon skådespelat i alternativt hört talas om hennes man som är relativt jättekänd (men det här handlar inte om hennes make så vi skiter helt enkelt i att utveckla honom närmare). Låtarna på plattan är skriven av Adam Schlesinger från Fountains of Wayne som - om ni inte visste det redan - är ett av världens få nu levande genier. I kombination med Emmanuelle Seigners röst är det en perfect match. En popmacka i elva finfina akter helt enkelt.

För ytterligare förkovran kan man även kolla upp hennes debutalbum Dingue som sjungs på hennes vackra modersmål franska. Enjoy.

Inga kommentarer: