2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 30 april 2014

POMADA ANTIDOTE

Visst är det skönt att det finns ett botemedel mot pomadamannen från Madrid och hans anhang. Huruvida de är mer atletiska eller ej kan då inte jag uttala mig om, men det är svårt att inte gilla den övervägande delen som den där lillebrorsklubben står för. Men det finns ju alltid en baksida, det måste man komma ihåg.

Inte bara stångas de mot Spaniens två elefanter, de är med och leker med övriga Europas mästare (plus tvåor, treor och fyror. Förutom lag från ligor som suger tvättbjörnsballe förstås) och till yttermera visso även med i den inofficiella tävlingen om snyggaste matchtröjan. Deras hemmaplan heter något så vackert som Vicente Calderón och de har överdragströjor som är de stiligaste som synats sedan Ipswich sportade klassisk Adidasoverall för typ 35 år sedan. Men som med allt som verkar för bra för att vara sant så är även fallet så med Atlético Madrid. Man kan bara anta att de får överjävligt bra betalt för att besudla tröjan med en obegriplig sponsor och slogan. Lite oklart vilket som är värst: Azerbaijan. Eller: Land of fire.

Det måste förstås vara extremt lukrativt att göra reklam för ett helt jämrans land. Men samtidigt är det svårt att tänka sig några andra lag (oavsett lagsport) göra reklam för något annat land (eftersom Borat inte är så bra på fotboll, annars hade hans lags tröjsponsor varit given), men vi får i sann popskoleanda göra ett försök:

Om Dennis Rodman blir coach för ett klubblag: North Korea. Land of identical hair cuts.

Barcelona: Även om deras anrika historia av pro bono-reklam på tröjan nu kommit till en ända borde de ju kunna införa det igen: Greece. Land of [infoga valfritt passande ord för sammanhanget].

IK Brage: Greenland. Det är ju inget land per se men jösses vad bra det passar till IKBs gröna tröjor. Slogan överflödig.

Minnesota Vikings: Sweden. Land of Vikings. Hade suttit som hand i handske om det inte vore för att man inte har tröjsponsorer i NFL. Man har en fet jävla siffra där istället. Massive fail.

För att sammanfatta det hela: Jag har en soft spot för Atlético Madrid men den där tröjsponsorn retar mig nästan lika mycket som pomada.

2 kommentarer:

MartinBruhn sa...

Tacka vet jag Falu BGK's tröjor.

Nigge sa...

Jävlars du Mogens, de skulle göra sig bra med en tröjsponsor från en mindre oljenation eller dylikt. Kunde man leja ut filtlimmandet och spara en timmes diskussion om det på årsmötet! Win-win.